Kategorija: Udruge

Udruga za podršku žrtvama i svjedocima od 1.lipnja do 31.prosinca 2021. provodi projekt "Besplatna pravna pomoć - jednakost svih pred zakonom!" u partnerstvu s Udrugom žena Vukovar i Centrom za mir nenasilje i ljudska prava iz Osijeka. Projekt financira Ministarstvo pravosuđa i uprave.

OPĆI CILJ PROJEKTA je osigurati djelotvornu pravnu zaštitu, pristup pravdi i pružiti sveobuhvatnu podršku najosjetljivijim društvenim skupinama kao što su osobe starije životne dobi i umirovljenici, osobe s invaliditetom, žrtve obiteljskog nasilja, socijalno ugrožene obitelji, osobe pod ovrhom, potrošači, pripadnici nacionalnih manjina, civilne žrtve rata, nezaposleni, radnici i svi drugi u potrebi sukladno Zakonu o besplatnoj pravoj pomoći kroz aktivnosti u Vukovarsko-srijemskoj i Osječko-baranjskoj županiji
U okviru projekta zaprimamo korisnike kojima je potrebna besplatna (primarna) pravna pomoć u vidu sastavljanja podnesaka pred javnopravnim tijelima, opće pravne informacije i pravnog savjeta. Korisnici nam se mogu obratiti putem telefona ili e-maila te na terenu u Vinkovcima, Županji, Borovu, Đakovo, Belišću i Bijelom Brdu.

Također, korisnici nam se mogu obratiti osobnim dolaskom:

Referentni centar Vukovar
- na adresi Ljudevita Gaja 12, Vukovar
- e-mail:Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
- tel: 032/639-333 i

Referentni centar Osijek
- na adresi Hrvatske Republike 43/1, Osijek
- e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
- tel: 031/779-419