Kategorija: Udruge

Vezano uz provedbu projekta „Podrška sektoru socijalne skrbi u procesu daljnje deinstitucionalizacije socijalnih usluga" financiranog od strane EU 21.03.2013.g. u hotelu Osijek u Osijeku održala se radionica na temu procjene procesa deinstitucionalizacije i transformacije domova za osobe s tjelesnim, intelektualnim i osjetilnim oštećenjima. Projekt provodi tvrtka Oxford Policy Menagement Limited u konzorciju s Udrugom za promicanje inkluzije i Udrugom za inicijative u socijalnoj politici a u partnerstvi s Ministarstvom socijalne politike i mladih i Hrvatskog zavoda za zapošljavanje. Ova procjena važan je korak na projektu jer će se na njoj temeljiti sve buduće aktivnosti projekta i osigurati pružanje prilagođene podrške i pomoći pri provedbi planova transformacije domova socijalne skrbi.

Radionica je osmišljena tako da omogući razmjenu iskustava, utvrđivanje zajedničkih problema, rasprave oko mogućih praktičnih rješenja te prijedloge za pružanje podrške od strane projekta, a vodile su ju gđa. Željka Grbac – viša stručna savjetnica, prof.dr.sc.Borka Teodorović – ključna stručnjakinja i gđa.Neda Miščević iz Udruge za promicanje inkluzije.

Na radionici su sudjelovali predstavnici Centra za odgoj i obrazovanje Rudolf Steiner – Daruvar, Centar za rehabilitaciju „Mala terezija" – Vinkovci, Centar za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Virovitica i Centar za rehabilitaciju Komarevo – Sisak, te predstavnici županijskih i gradskih uprava, centara za socijalnu skrb i nevladinih udruga koje pružaju socijalne usluge.

Ispred Društva za pomoć mentalno retardiranim osobama Vukovar radionici su prisustvovali Ivica Azenić, Jelena Hodak i Ljubica Novaković.

{gallery}2013/03/25/01{/gallery}