Kategorija: Udruge

Dječji zbor „Vukovarski golubići" svom gradu za rođendan 30. travnja 2013. u Hrvatskom domu održao je koncert na kojem je predstavljen njihov novi (treći) CD naziva OSMIJEH PRIJATELJA.

Na radost brojne publike na koncertu su izvedene mnoge pjesme sa novog nosača zvuka. Većina pjesama koje su našle svoje mjesto na novon CD-u donijela je Vukovarskim golubićima nagrade sa različitih festivala na kojima su sudjelovali (Linofest – Sarajevo; Hrvatski dječji glazbeni festival Djeca nose svjetove na dlanu – KD V. Lisinskog, Zagreb; Zeko i potočić – Osijek; Kukuriček – Đurđevac; Mali Split; Gardelin – Vela Luka; bonofest – Vukovar) i na kojima su s ponosom i ljubavlju predstavljali svoj grad Vukovar.

Na CD-u OSMIJEH PRIJATELJA nalazi se petnaest pjesama koje su stvorili razni autori. Glazbu za većinu pjesama napisala je voditeljica zbora prof. Dubravka Lemac, a kao autori glazbe tu su Šima i Branimir Jovanovac. Tekstove za mnoge pjesme napisala je gospođa Jasna Babić, ali treba istaknuti da su se kao tekstopisci istaknuli Siniša Lazić, prof. Darija Benaković, prof. Anica Jukić, Mateja Vidović, Lora Skuban. Za aranžmane su također zaslužni različiti autori: Šima i Branimir Jovanovac, Ivan Benković, Zrinka Šimunović, Dubravka Lemac i Hrvoje Juzbašić.

Jednu božićnu pjesmu na ovom nosaču zvuka Vukovarski golubići snimili su sa TS Kristali iz Županje. Za neke pjesme već su snimljeni i spotovi.

Posebnost ovog CD-a jest da se na njemu osim pjesama koje pjevaju članovi zbora Vukovarski golubići nalazi i jedna pjesma koju roditelji članova pjevaju svojoj djeci kao poruku da ih uvijek vole i ponose se njima.

Golubići su se također pohvalili svojim dosadašnjim dvanaestgodišnjim radom tijekom kojeg su ostvarili oko 240 nastupa, osvojili brojne nagrade i priznanja, te da je u članstvo zbora do sada je bilo uključeno 250-ero djece. Detaljnije o njihovom radu može se pronaći na njihovoj web stranici www.vukovrski-golubici.hr

OSMIJEH PRIJATELJA Vukovarskih golubića ostvaren je potporom Grada Vukovara i tvrtkama Medical intertrade i Croatiakontrola iz Zagreba. Izvršni producent je Ivan Lemac, predsjednik udruge, glazbeni producent je Branimir Jovanovac, grafički dizajn i fotografije izradio je Alen Bainrauch, lektor je prof. Anica Jukić, prijevod na engleski napravila je prof, Martina Prpa, a izdavač je Multi Music Media iz Gradišta. Medijski pokrovitelj je Hrvatsko Radio Vukovar.

Nakon što vjerojatno nema djeteta u Vukovaru koje ne zna neku od njihovih pjesama, Vukovarski golubići vjeruju da grad Vukovar može biti ponosan na njih nadaju se da će svima, kao što su i njima ove nove pjesme učiniti da nam svijet bude ljepši, a svi zajedno da budemo sretniji.

{gallery}2013/05/06/02{/gallery}