Kategorija: Udruge

 Dječji zbor „Vukovarski golubići" u nedjelju 24. studenog 2013. godine nastupio je u KD Vatroslava Lisinkog u Zagrebu na jubilarnom XX. Hrvatskom dječjem festivalu sa svojom novom pjesmom o šegrtu Hlapiću naziva RADOST OKO SEBE ŠIRI.
Ovaj najprestižniji dječji festival u Hrvatskoj okuplja najbolje dječje zborove iz cijele Hratske, pa su tako ove godine nastupala djeca sa otoka Paga, iz Splita, Trogira, Omiša, Rijeke, Ogulina Karlovca, Samobora, Sesveta, Zagreba, Varaždina i Vukovara.
Vukovarski golubići jedini su zbor kontinentalnog dijela Hrvatske istočno od Zagreba koji sudjeluje na ovom najznačajnijem dječjem glazbenom festivalu u RH za koji je na natječaju na državnoj razini izabrana i autorska pjesma u izvođenju Dječjeg zbora „Vukovarski golubići". Kao što vjerojatno znate ova je godina u dječjem svijetu posvećena 100.-toj obljetnici prvog izdavanja pripovijetke Čudnovate zgode šegrta Hlapića hrvatske spisateljice I. Brlić Mažuranić, pa je tako i ovaj veliki festival posvećen toj temi, a Golubići su svojom pjesmom o Hlapiću s kojom su nastupili ove godine oduševili prosudbeno povjerenstvo, mnogobrojnu publiku u KD V. Lisinski a time su zaineresirali i predstavnike mnogih medjia diljem RH.

Nastup Vukovarskih golubića u Zagrebu možete pogledati na