Kategorija: Udruge

{gallery}2014/02/03/01{/gallery} U organizaciji Udruge Zdrav osmijeh održan je stručni skup pod nazivom „Zdravi zubi-sretno dijete". Stručni skup, koji su otvorili zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković i Ante Lohinski, ravnatelj Doma zdravlja Vukovar, nastavak je rada na projektu o važnosti prevencije karijesa već od najranije dobi.
Cilj skupa bio je educirati i informirati javnost o važnosti oralnog zdravlja i značaju prevencije karijesa kao jedinog načina očuvanosti zdravlja zuba. Osnovna namjena skupa bila je promicanje ideje o oralnom zdravlju kao važnom segmentu općeg zdravlja, te promicanje usklađenog djelovanja sustava zdravstva, obitelji i odgojno-obrazovnih ustanova u cilju edukacije za unaprjeđenje zdravlja. Stručne teme prezentirale su Tatjana Hardi, Iris Šuvak i Jarmila Karlaš, a moderator skupa bila je Kristina Zorić-Beslema, predsjednica uduge odgajatelja „Terina".
Pored brojnih zdravstvenih i pedagoških radnika predškolskih ustanova i osnovnih škola kao i zainteresiranih roditelja stručnom skupu nazočili su Davor Šerbec, mag.oec. predstavnik tvrtke Apolonia d.o.o. Labin te Marija Sučić, zastupnica linije zaštite od karijesa Elmex, koji su prisutnima donirali vrijedne darove.
Stručni skup „Zdrav omijeh" održan je u Rodnoj kući L. Ružičke, uz potporu Grada Vukovar, Doma zdravlja Vukovar i Udruge odgajatelja Vukovarsko-srijemske županije „Terina".