Kategorija: Udruge

{gallery}2014/03/11/01{/gallery} U prošlu nedjelju 9.ožujka u Sportskoj dvorani u gradskoj četvrti Borovo naselje, održano je Prvo Prvenstvo Kluba dizača utega „Vukovar" koji je slijednik tradicije dizanja utega u gradu Vukovaru, koja seže do davne 1956. Godine a ovo je prvo natjecanje u dizanju utega održano u Vukovaru nakon 24 godine.


Na ovom natjecanju, nastupilo je 22 člana kluba i to 8 djevojaka i 14 mladića ' koji su u proteklih godinu dana treniranja, ovladali zahtjevnom tehnikom Olimpijskog dizanja utega a selektirani su iz skupine više od 80 polaznika škole dizanja utega, koja je provedena u klubu pod vodstvom trenera : Milana Kordića, Igora Bajukovića i Daria Šošića.


Osim članova KDU „Vukovar" na ovom natjecanju kao gošće sa ciljem da uljepšaju ovo u Vukovaru povijesno natjecanje u dizanju utega, nastupile su dvije članice KDI „Osijek" i to Marina Marković, državna prvakinja i rekorderka u kategoriji do 53 kg. i u kategoriji do 69 kg. Mihaela Kruljac, državna prvakinja, rekorderka i apsolutno najbolja Hrvatska dizačica.
Mnogobrojna publika znala je pljeskom pozdraviti svako uspješno dizanje natjecatelja.


Sudac na ovom Prvenstvu bio je Milan Kordić iz Vukovara a u organizaciji i vođenju samog natjecanja imali smo veliku pomoć Dopredsjednika Hrvatskog dizačkog Saveza gospodina Zdravka Varge i gospođe Tine Rado-Varga iz Osijeka.


Na ovom natjecanju su nastupili : Melani Cetina do 40 kg., Patricija Petrović do 44 kg.,Martina Stojšić i Stefanela Cetina do 48 kg., Hermana Dermiček i Marija Maksimović do 53 kg., Snežana Stojaković do 69 kg i Velina Galović + 75 kg. u konkurenciju djevojaka i Daniel Đurđević i Donatelo Musulin do 45 kg


Denis Kapidžić do 50 kg, Petar Opravić do 56 kg., Herman Ivkić i Neven Strunja do 62 kg.,Ognjen Bjelanović i Zdenko Prokop do 69 kg., Dimitrije Stanić, Jovan Rašić, Marko Ćirić i Zoran Raduka do 77 kg. i Davor Horvat i Kristijan Krnjić do 85 kg.


Ovo Prvenstvo kluba ujedno je bilo izborno natjecanje za nastup na predstojećim natjecanjima a prvo je Prvenstvo za mlađe Kadetkinje i Kadete i I kolo lige a koja će se održati 21. I 22. Ožujka u Splitu. Naši mladi natjecatelji ,spremni su za predstojeće nastupe, željni pokazati svoju vrijednost u konkurenciji mlađih uzrasta i s pravom možemo očekivati osvajanje novih odličja.