Kategorija: Udruge

{gallery}2014/08/25/02{/gallery}Maleni „leptirići" sve više trebaju našu pomoć i podršku. Da bismo im u tome pomogli i pružili kvalitetniji i ispunjeniji život, moramo ih što bolje pripremiti za uključenje u društvo, olakšati im gdje god da je to moguće. U Vukovaru djeca s višestrukim i težim oštećenjem zdravlja nisu integrirana u vrtiće, što dodatno otežava normalnu obiteljsku interakciju, jer su roditelji te djece njihove ruke, noge, prijatelji, terapeuti ... oni su njihov jedini prozor u svijet. Većina djece je predškolske dobi, stoga smo organizirali igraonicu u trajanju od tri sata u koju su uključena djeca s poteškoćama i djeca slabijeg imovinskog statusa, zbog socijalizacije. Mnoga djeca bila su spriječena dolaziti jer nemaju adekvatan prijevoz te zbog loše financijske situacije obitelji.

Od samog osnutka udruge UNICEF je uz nas. Prepoznavši kvalitetu rada udruge, jer je ista povisila nivo socijalnih usluga u gradu, omogućio je još kvalitetniji rad poklonivši udruzi skupa s AutoZubakom nov automobil. Sada ovoj djeci i roditeljima uz organiziran prijevoz omogućit će se dolazak u igraonicu, kao i na potrebne terapije u toku dana. U udrugu je potrebno dolaziti i do nekoliko puta dnevno jer se nakon igraonice održavaju terapije logopeda, edukacijskog rehabilitatora, neurofeedback, Brain Gym, kvantno integriranje primitivnih refleksa laserom te terapijsko jahanje.

Kako udruga raste i njene ponude, tako raste i broj djece. Kako su to djeca s višestrukim oštećenjem potrebne su im sve nabrojane terapije, a tu će uvelike pomoći organizirani prijevoz. Također postoji potreba i želja da se putem projekata zaposli mobilni tim koji bi odlazio u dom obitelji raditi s djecom. Na taj način usluga bi bila dostupna i djeci iz ruralnog područja, koja nisu nažalost nigdje uključena te djeci koja su vezani za krevet i aparate. Većina obitelji je na samom egzistencijalnom dnu i imaju loša i stara vozila, bez klime pa će im novo i sigurno vozilo pomoći u prijevozu do Zagreba ili toplica gdje djeca često budu upućena zbog rehabilitacije i raznih pregleda.