Kategorija: Udruge

{gallery}2014/10/06/06{/gallery}Udruga ranjenika i djelatnika ratne bolnice Vukovar 1991. organizirala je 5. listopada u Vukovaru tribinu pod nazivom „Turizam u funkciji razvoja ruralnoga područja". Suorganizatori tribine bili su Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Vukovara i Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Petrovci.

Tribina je okupila respektabilne hrvatske stručnjake s područja turizma, a razgovaralo se o turističkim potencijalima našeg kraja, mogućnostima ruralnoga turizma, kulturnoga i arheološkoga kao i o povlačenju sredstava iz proračuna RH i EU fondova u ovu namjenu.

-Cilj nam je ovom tribinom otvoriti raspravu o razvoju turizma u kojemu bi značajnu ulogu odigrala i braniteljska populacija. Želimo pokrenuti naše branitelje, ali općenito i stanovništvo ovoga kraja i osvijestiti naše turističke potencijale koje imamo, a još uvijek su neiskorišteni – naglasio je Ađelko Rora, predsjednik Udruge ranjenika i djelatnika ratne bolnice Vukovar 1991.

U radu tribine sudjelovao je i zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček, koji je naglasio da Grad Vukovar preuzimanjem pokroviteljstva nad tribinom podržava ovakve inicijative, posebice kad dolaze od braniteljske populacije. -Turizam u našem kraju, unatoč ogromnim potencijalima, trenutno je na vrlo niskim granama i stoga svaka aktivnost koja vodi prema boljem iskorištavanju turističkih potencijala je hvalevrijedna – naglasio je zamjenik Marijan Pavliček.