Kategorija: Udruge

Vukovarski golubići u listopadu su natupajući proslavili 13. rođendan. Svoijm koncertom obilježili su Međunarodni dječji tjedan u Berku, desetak svojih najpopularnijih pjesama otpjevali su i prilikom ovaranja novoobnovljenog dječjeg igrališta u Borovu naselju, a sudjelovali su i u svečanom programu otkrivanja ploče na mostu JEAN MICHAEL NICOLLIER.

U ovotjednom izdanju emisije „Vukovarska kronika" Osječke televizije u prilogu novinara Tihomira Novaka premijerno je prikazan njihov novi spot za pjesmu „Voljeni Vukovar" autora Ace Škrinjara. Ova je pjesma zasigurno poznata svim Vukovarcima, jer svi znaju barem refren: „O, divni moj Vukovaru ti...", a Vukovarski golubići svojim spotom povezali nekadašnji i sadašnji Vukovar. Pokazali su i da davno opjevani Vukovar u ovoj pjesmi još uvijek živi, a djeca ga, svojom radošću i poštovanjem, kroz današnji Vukovar prezentiraju na najbolji mogući način. Idejni tvorac projekta jest voditeljica zbora Dubravka Lemac. Pjesma je snimljena u studiju gospodina Branimira Jovanovaca u Gradištu. Aranžman su radili Branko Meden, Krunoslav Dražić i Branimir Jovanovac, a sve zasluge za snimanje, montažu i ukupan vizualni doživljaj pripadaju gospodinu Alenu Bainrauchu.

Kvaliteta rada i popularnost dječjeg zbora Vukovarski golubići potvrđuje se ovogodišnjom nominacijom za diskografsku nagradu PORIN, ali i uspjehom na Top-listi Dječje televizije. Pjesma Ko ko da od ljeta je u vrhu, a od proteklog vikenda zauzela je PRVO mjesto (od ukupno 30 pjesama) najznačajnije Top-liste dječjih pjesma u Hrvatskoj.