Kategorija: Udruge

{gallery}2015/04/24/01{/gallery} I ove je godine, 18.04. u hotelu Lav, održan četvrti po redu tradicionalni Bal "Udruge Bijela Golubica".
Uz veliki broj građana Vukovara Balu su nazočili i dragi gosti iz Plavne, Iloka, Vinkovaca i Osijeka. Kako se Udruga bavi očuvanjem identiteta kulturne baštine baroknog razdoblja te, između ostalog, krojenjem ruha iz razdoblja grofovije Eltz, upriličena je revija na kojoj su istaknute haljine, a djelo su talentiranih članica Udruge i Hrvatskog kazališta iz Osijeka.
Tom je prigodom prikazana sva ljepota i raskoš baroknog razdoblja.
Stručni žiri je odabrao dvije haljine koje su, po njihovom mišljenju, ostavile najupečatljiviji dojam i jednu koja je ostvarila titulu Kraljice Bala. Članica Bijelih Golubica proglašena je Kraljicom Bala dok je drugo mjesto osvojila članica HNK Osijek.
Uvažene je goste u ime Grada Vukovara pozdravila Ana Živanović, pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti, a Bal je tradicionalno otvorio Željko Sabo, počasni član Udruge. Bal se, uz dobro raspoloženje te prijatno i veselo druženje, nastavio dugo u noć.
Ovu su manifestaciju i bogatu tombolu omogućili mnogobrojni donatori i sponzori.