Kategorija: Građanske inicijative

 U dvorani OŠ Dragutina Tadijanovića, dana 14.prosinca 2013. održani su natjecateljski susreti između svih razreda Gimnazije Vukovar. Timovi su bili sastavljeni od 5 učenika iz svakog razreda. Atraktivnosti susreta pridonjelo je i finale u kojem su se sučelili najbolje plasirana ekipa (učenici 4.a razreda Opće gimnazije u sastavu:Hrvoje Jajetić,Alen Rončević,Alex Cvikić,Johann Maj,Matej Maglić,Tomislav Šandor,Ivor Horvat-Rehak,Zvonimir Mesaroš i Ivan Pejaković , koji su ujedno i organizatori cijelog turnira ) i tzv.ekipa „dream team" u sastavu: Davor Šijanović,ravnatelj-golman, fra. Ivica Jagodić-vezni igrač,Ivan Menđušić,prof.fizike-napadač, Dario Đumić,računovođa-napadač, Dado Marković,prof.TZK-branič, Ognjen Vujović,prof.TZK-vezni igrač,Borislav Edelinski,prof.njemačkog jezika-branič. Iako su za „dream team" golove postigli fra.Ivica Jagodić, Dario Đumić i Borislav Edelinski, to im nije bilo dovoljno da ponesu titulu prvaka malonogometnog turnira. Učenici 4.a razreda uspjeli su prof.Davoru Šijanoviću, ravnatelju, dati 6 golova. Što ih je motiviralo na to, to samo oni znaju! Konačan rezultat bio je 6:4 za učenike 4.a razreda.
Cjelokupna aktivnost osmišljena je radi humanitarnog djelovanja, kako bi se prikupila sredstva od kotizacije i ulaznica i usmjerila ka nezbrinutoj djeci Doma za nezbrinutu djecu Sv.Ana u Vinkovcima. Uz materijalna sredstva, svi učenici Gimnazije Vukovar, u protekla dva tjedna prikupljali su igračke i dječje knjige kako bi razveselili djecu u Domu za nezbrinutu djecu, te im na taj način učinila nadolazeće Blagdane ugodnijim i toplijim te im pokazali da nisu zaboravljeni. Učenici Gimnazije Vukovar, posjetit će Dom Sv.Ana u Vinkovcima 19.prosinca 2013.godine i na prigodan način podijeliti prikupljene darove.
Ravnatelj Gimnazije Vukovar, naglasio je kako je ponosan na sve svoje učenike koji su pokazali visoki stupanj humanosti i empatije prema djeci kojoj je svaka pomoć dobrodošla, naročito iz razloga što je inicijativa za ovakvom vrstom humanitarnog djelovanja upravo potekla od samih učenika. To pokazuje kako škola kao odgojna ustanova ugrađuje u učenike emocionalnu osjetljivost, smisao za pravdu i pravednost i kako čineći dobro i sami postajemo bolji ljudi.
Pored toga, učenici Gimnazije Vukovar, sudjelovali su u božićnoj humanitarnoj akciji Hrvatskog Caritasa „1000 paketa za 1000 obitelji za 1000 radosti" kojom se prikupljala pomoć u vidu namirnica i higijenskog pribora za 1000 obitelji kojima je pomoć najpotrebnija.
I na kraju, vođeni mišlju „Ljubav se dijeljem množi" učenici su pokazali veliko srce i spremnost na odricanja radi dobrobiti onih kojima je to najpotrebnije!
Hvala im na tome!