Kategorija: Građanske inicijative

 Stomatološka služba pri Domu zdravlja Vukovar, započela je realizaciju programa na prevenciji karijesa. Prva u nizu realiziranih aktivnosti bila je edukacija djece na temu oralnog zdravlja provedena s učenicima s posebnim potrebama.
Trodnevnim edukacijskim programom o oralnom zdravlju bilo je obuhvaćeno oko sedamdeset učenika OŠ J. Matoša. Osim prezentacije o važnosti pravilne njege i prehrane za zdravlje zubi, provedene su i iskustveno praktične radionice kroz koje su djeca uvježbavala pranje zubi na modelu. Zanimljivosti prezentiranog programa pridonosili su također primjerene animacije o higijeni zubi i aktivnosti zabavnog karaktera (kviz znanja o anatomiji zubi i važnosti pravilne prehrane u sprječavanju karijesa). Djeca su također upoznata i s dijelom opreme i instrumenata koji se koriste u radu stomatologa.
Sponzori ove akcije bili su Apolonia d.o.o. iz Labina koja je donirala svakom djetetu pastu za zube, četkicu i vodicu za ispiranje usta iz linije proizvoda Elmex te Wrigley donirajući slikovne materijale o važnosti oralne higijene.
Program na prevenciji karijesa osmislila je dr. dent. med. Tatjana Hardi, voditeljica Stomatološke službe koja je program realizirala u suradnji s dr. dent. med. Slađanom Miljković, dr. dent. med. Violetom Lipovčević i dentalnom asistenticom Sonjom Živanović.