Kategorija: Dani sjećanja "Vukovar-mjesto posebnog pijeteta"

{gallery}2014/11/17/04{/gallery} Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991., u suradnji s vukovarskom Općom bolnicom tradicionalno organizirala je 17. 11. 2014. znanstveno-stručni simpozij "Ratna bolnica Vukovar '91. - dr. Juraj Njavro", koji je po deseti put okupio ugledne medicinske znanstvenike i liječnike, sudionike Domovinskog rata u Hrvatskoj i Bosni i Hercegovini.
Simpozij temeljem činjenica i znanosti pokazao je značenje bolnice u Domovinskom ratu posebice za grad Vukovar. „Predstavljeni su vrijedni radovi-stručne spoznaje odnosno ono što našu djecu uči suvremenoj povijesti i ono što naše mlade kolege uče, a to je kako postupati sa ranjenima i bolesnima u izvanrednim uvjetima," rekla je predsjednica Udruge hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. i ratna ravnateljica vukovarske bolnice dr. Vesna Bosanac.
U radu današnjeg skupa, koji su organizirali Udruga hrvatskih liječnika dragovoljaca 1990.-1991. i vukovarska Opća bolnica u okviru obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. sudjelovali su ratni ministar zdravstva Andrija Hebrang, akademik Ivica Kostović , te brojni drugi stručnjaci. U ime Grada Vukovara skupu je nazočio zamjenik gradonačelnika Marijan Pavliček.
Temeljem podataka vukovarske bolnice, kroz tu je zdravstvenu ustanovu tijekom agresije na Vukovar prošlo 3470 ranjenika nad kojima je obavljeno više od 2500 operacija.