Kategorija: Dani sjećanja "Vukovar-mjesto posebnog pijeteta"

{gallery}2015/11/21/01{/gallery} U sklopu obilježavanja „DANI SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA 1991-2015", Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, Udruga maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Hrvatske, i Taekwondo klub OTOK 20.i 21.11.2015.godine organizirali su 4. memorijalno međunarodno Taekwondo natjecanje „VUKOVAR OPEN 2015, II. KUP KOREJSKOG VELEPOSLANIKA", posvećeno svim braniteljima i civilima stradalim u obrani Vukovara 1991.godine.

20.11. 2015. godine Hrvatski Taekwondo Savez, Taekwondo klubovi iz zemlje i inozemstva sudjelovali su na 8. Mimohodu pod nazivom "Vi ste naš ponos - mi smo Vaša snaga". U organizaciji udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, koji je organiziran u čast i spomen na sve poginule i nestale hrvatske branitelje.

21.11.2015. godine u sportskoj dvorani Borovo naselje održano je 4. memorijalno međunarodno Taekwondo natjecanje „VUKOVAR OPEN 2015, II. KUP KOREJSKOG VELEPOSLANIKA", na natjecanju u sportskim borbama i Kick-u
nastupilo je 33 kluba iz Hrvatske i 4 kluba iz BIH, sa 356 natjecatelja. Na Svečanom otvaranju natjecanja gostima i sudionicima natjecanja pročitano je pismo potpore predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović, a prigodnim govorom obratili su se predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara Franjo Šoljić, dopredsjednik Hrvatskog Taekwondo Saveza Nikola Pemper, zamjenik gradonačelnika Grada Vukovara Marijan Pavliček, župan Vukovarsko – srijemske županije Božo Galić, natjecanje je otvorio veleposlanik Republike Koreje u Republici Hrvatskoj Suh Hyung-Won.
Sa svečanog otvaranja natjecanja svima će u sijećanju ostati i odličan nastup : dječjeg zbora "Vukovarski golubići", i Mažoretkinja grada Vukovara državnih prvakinja u kategoriji seniorki.

Organizatori se zahvaljuju svima koji su pomogli u organizaciji natjecanja, Veleposlanstvu Republike Koreje,njegovoj ekselenciji Suh Hyung-Won,županiji Vukovarsko- srijemskoj,gradu Vukovaru i gradu Otoku kao i medijima koji su popratili natjecanje.

Rezultati natjecanja:
Sportske borbe:
Ekipni pobjednici: 1. mjesto Taekwondo klub Sajnami, iz Vinkovaca
2. mjesto Taekwondo klub Spiritus, iz Zagreba
3. mjesto Taekwondo klub Omega, iz Bjelovara

Najbolji senior i seniorka: Juraj Pintarić, i Karla Krsnik
Najbolji junior i juniorka: Filip Jelovšek, i Lea Leljak
Najbolji kadet i kadetkinja: Karlo Martinčević, i Nika Prpić
Najbolji mlađi kadet i kadetkinja: Petar Glavočević, i Veronika Bundalo

Kick:
Ekipni pobjednici: 1. mjesto Taekwondo klub Brod, iz Broda
2. mjesto Taekwondo klub Otok, iz Otoka
3. mjesto Taekwondo klub Slatina, iz Slatine

Najbolji kick dječaci i djevojčice: Mihael Palčec, i Uma Milaščević .

Ekipnim pobjednicima i najboljim natjecateljima i natjecateljicama u dobnim kategorijama dodjeljeni su pehari „Vukovarski vodotoranj", a najboljim natjecateljima i natjecateljicama u težinskim kategorijama dodjeljene su zlatne, srebrne i brončane medalje.