Kategorija: Vijeće za prevenciju

Vijeće za prevenciju i Psihoteka provode program edukacijsko-savjetodavnih radionica za roditelje s ciljem podizanja kvalitete odnosa između roditelja i djeteta.

Radionice se održavaju u prostoru Gradskog društva Crvenog križa Vukovar na adresi 204. vukovarske brigade br. 45

Termini i nazivi radionica

  1. Što je to odgovorno roditeljstvo? Što znači biti odgovoran roditelj? Predodžbe o roditeljstvu. Definiranje ciljeva, usklađivanje odgojnih metoda.

Termin: utorak, 12.11. u 18 sati, grupa otvorenog tipa do 20 polaznika

  1. Kako procijeniti svoj odgojni stil? Koji je moj, a koji je odgojni stil mog partnera? U čemu smo dobri, a što trebamo popraviti? Dijagnostika odgojnog stila.

Termin: utorak, 26.11. u 18 sati, grupa otvorenog tipa do 20 polaznika

  1. Kako postaviti granice i pri tom si sačuvati živce? Zablude o kažnjavanju. Jesam li roditelj koji svom djetetu ne zna reći NE? Zašto su granice potrebne? Pravila i alati i kako ih primijeniti? Što uraditi kada ne znate što uraditi i kako da njihov problem ne pretvorite u svoj?

Termin: utorak, 3.12. u 18 sati, grupa otvorenog tipa do 20 polaznika

Program vodi: Dubravko Šokčević, dipl. defektolog, socijalni pedagog, otac troje djece, savjetnik i trener, transakcijski analitičar, aktivista i glazbenik, koji već više od 15 godina radi sa djecom i mladima koji imaju poteškoće u odrastanju i koji je pomogao stotinama roditelja u prevladavanju odgojnih teškoća. 

Roditelji prijavite se na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i učinite život svoje obitelji kvalitetnijim!

 

Početak ove školske godine u Vukovaru znači i još jednu inicijativu, a to je i  početak "Male škole za velike roditelje" To je program za podršku roditeljima i  stručnjacima koji rade s djecom, a namijenjen svima onima koji žele unaprijediti svoje roditeljske vještine ili ojačati svoje profesionalne kompetencije.

Mnogi će se složiti da je roditeljska uloga najvažnija i najodgovornija u kojoj su se našli, a da nas toj ulozi unaprijed zapravo nitko nije podučio. Učenje o tome kako biti dobar roditelj odvijalo se ili putem vlastitog iskustva stečenim u obitelji ili spontanim upijanjem informacija iz svijeta oko nas i unatoč svjesnosti da je roditeljska uloga vrlo odgovorna i da za svoje dijete činimo najbolje što znamo, na neka ćemo pitanja odgovore dobiti tek u dalekoj budućnosti.

Pa kako onda biti dobar roditelj svoj djetetu? Kako biti odgovoran roditelj i što to znači? Kako procijeniti svoj odgojni stil? U čemu smo uspješni, a što trebamo popraviti? Kako postići da nam djeca ne budu ni razmažena, ali ni previše poslušna? Zašto su granice važne i koje "alate" primijeniti kod postavljanja granica? Što uraditi kada ne znate što uraditi i kako njihov problem ne pretvoriti u svoj? I u konačnici koja je formula dobrog odgoja?

Odgovore na ova i na mnoga druga pitanja o roditeljstvo dobit ćete ako se uključite u naš program "Male škole za velike roditelje" kojeg organizira Vijeće za prevenciju grada Vukovara u suradnji sa tvrtkom Psihoteka iz Osijeka

Program će se odvijati dinamikom od tri uzastopne interaktivne radionice u skupinama otvorenog tipa  gdje su svi zainteresirani dobro došli i svi oni koji život svoje obitelji žele učiniti kvalitetnijim. 

Radionice su za građane besplatne.

http://e-psihoteka.hr/