Kategorija: Vijeće za prevenciju

Četvrta sjednica Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru održana je 28. lipnja 2011. godine u Gradskoj vijećnici Grada Vukovara pod vodstvom načelnika Policijske postaje Vukovar Željka Šimundića, zamjenika predsjednika Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru.

Gradonačelnik Željko Sabo, predsjednik Vijeća za prevenciju u Gradu Vukovaru pozdravio je prisutne članove i članice Vijeća.

Sjednici je nazočio i Siniša Mitrović, viši referent za razvoj civilnog društva, rad s mladima i nacionalnim manjinama.

Načelnik policijske postaje Željko Šimundić – zamjenik predsjednika Vijeća istaknuo je kako se broj kaznenih i prekršajnih djela smanjuje dok su u porastu djela iz obiteljskog nasilja. Doktor Drobnjak je sugerirao kako je to dobar pokazatelj iz razloga što su ljudi ohrabreni i ne boje se prijaviti obiteljsko nasilje koje je donedavno bilo tabu tema na našim prostorima te da to možemo zahvaliti dobrom radu policije i dobroj suradnji policije kako s drugim institucijama tako i s građanima.

Vijeće za prevenciju donijelo je odluku kojom se pokreće javna kampanja prema roditeljima. Donesen je i prijedlog da se pri Vijeću za prevenciju osnuje i Savez za sigurnost na cestama koje bi kao savjetodavno tijelo Vijeća činili Grad Vukovar, Policijska postaja Vukovar i HAK.

{gallery}vijesti/2011-06-28/04{/gallery}