×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2016/05/04/09
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/05/04/09
Ispis
Kategorija: Vijeće za prevenciju

{gallery}2016/05/04/09{/gallery} U organizaciji Grada Vukovara i Vijeća za prevenciju u gradu Vukovaru maturanti će po prvi put u Vukovaru 17. svibnja u 12.00 sati na Trgu Republike Hrvatske zaplesati tradicionalni francuski Quadrilla ples. Očekuje se sudjelovanje 315 maturanata – 149 djevojaka i 166 mladića iz četiri srednje škole: Gimnazije Vukovar, Tehničke škole Nikole tesle, Ekonomske škole i Strukovne škole Vukovar.

Grad Vukovar za projekt „Norijada 2016." izdvojio je iz Proračuna 30.000,00kn, a zahvaljujući glavnom sponzoru Hrvatskoj poštanskoj banci osigurano je dodatnih 20.000,00kn za kupovinu majica i kišobrana za koreografiju za naše maturante.

„Grad Vukovar i Vijeće za prevenciju Grada Vukovara već mjesecima aktivno rade na tome da naši maturanti Quadrilla plesom zaključe svoje srednjoškolsko obrazovanje. Vjerujem da će ovo biti jedinstven događaj za naš grad i time se priključujemo većim hrvatskim gradovima koji godinama organiziraju ovaj ples. Također već mjesecima Vijeće za prevenciju radi na osvješćivanju naših mlađih sugrađana kako bi čuvali gradsku imovinu i kako bi Norijada prošla bez incidenata, mladi se mogu veseliti, ali u skladu s normalnim, uljudnim ponašanjem. Uistinu vjerujem da će ovogodišnja Norijada biti jedinstvena i da će proći u najboljem redu te da će naši maturanti ući u povijest kao prva generacija koja je sudjelovala u Quadrilla plesu", rekao je zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vijeća za prevenciju Marijan Pavliček

Agencija Koncert iz Osijeka obučava maturante plesu, pa je tako na Trgu RH upriličena i generalna proba nakon održane konferencije za medije. Direktor Koncerta, Domagoj Jukić rekao je kako do ideje o plesu Quadrille došlo prije nekoliko godina u suradnji s plesnim savezom Slovenije, a plesom su mlade željeli odmaknuti od alkohola i nereda. Želja im je također bila i obaranje Guinessovog rekorda.

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar kao partner u provedbi projekta osigurat će sendviče i vodu za maturante te dežurstvo volontera za pružanje prve pomoći.

Voditelj Mladih i član Odbora Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar profesor Ivan Szabo istaknuo je da će kao partner u provedbi projekta Crveni križ osigurati sendviče i vodu za maturante koji često na taj dan „zaborave" i ne stignu jesti, a dežurstvo volontera za pru-žanje prve pomoći biti će na terenu.