Kategorija: Vijeće za prevenciju

{gallery}2016/05/04/09{/gallery} U organizaciji Grada Vukovara i Vijeća za prevenciju u gradu Vukovaru maturanti će po prvi put u Vukovaru 17. svibnja u 12.00 sati na Trgu Republike Hrvatske zaplesati tradicionalni francuski Quadrilla ples. Očekuje se sudjelovanje 315 maturanata – 149 djevojaka i 166 mladića iz četiri srednje škole: Gimnazije Vukovar, Tehničke škole Nikole tesle, Ekonomske škole i Strukovne škole Vukovar.

Grad Vukovar za projekt „Norijada 2016." izdvojio je iz Proračuna 30.000,00kn, a zahvaljujući glavnom sponzoru Hrvatskoj poštanskoj banci osigurano je dodatnih 20.000,00kn za kupovinu majica i kišobrana za koreografiju za naše maturante.

„Grad Vukovar i Vijeće za prevenciju Grada Vukovara već mjesecima aktivno rade na tome da naši maturanti Quadrilla plesom zaključe svoje srednjoškolsko obrazovanje. Vjerujem da će ovo biti jedinstven događaj za naš grad i time se priključujemo većim hrvatskim gradovima koji godinama organiziraju ovaj ples. Također već mjesecima Vijeće za prevenciju radi na osvješćivanju naših mlađih sugrađana kako bi čuvali gradsku imovinu i kako bi Norijada prošla bez incidenata, mladi se mogu veseliti, ali u skladu s normalnim, uljudnim ponašanjem. Uistinu vjerujem da će ovogodišnja Norijada biti jedinstvena i da će proći u najboljem redu te da će naši maturanti ući u povijest kao prva generacija koja je sudjelovala u Quadrilla plesu", rekao je zamjenik gradonačelnika i predsjednik Vijeća za prevenciju Marijan Pavliček

Agencija Koncert iz Osijeka obučava maturante plesu, pa je tako na Trgu RH upriličena i generalna proba nakon održane konferencije za medije. Direktor Koncerta, Domagoj Jukić rekao je kako do ideje o plesu Quadrille došlo prije nekoliko godina u suradnji s plesnim savezom Slovenije, a plesom su mlade željeli odmaknuti od alkohola i nereda. Želja im je također bila i obaranje Guinessovog rekorda.

Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar kao partner u provedbi projekta osigurat će sendviče i vodu za maturante te dežurstvo volontera za pružanje prve pomoći.

Voditelj Mladih i član Odbora Gradsko društvo Crvenog križa Vukovar profesor Ivan Szabo istaknuo je da će kao partner u provedbi projekta Crveni križ osigurati sendviče i vodu za maturante koji često na taj dan „zaborave" i ne stignu jesti, a dežurstvo volontera za pru-žanje prve pomoći biti će na terenu.