Kategorija: Javna ustanova u kulturi "Hrvatski dom Vukovar"

Vukovarski amateri Scene Martin gostovali su sa svojom predstavom "Čekaonica" na 3. Međunarodnom kazališnom Alkafestu u Sinju u petak, 19. srpnja 2019. godine i tom prigodom potpisana je povelja prijateljstva sa Sinjskim pučkim kazalištem.

U nastavku, uz ljubazno dopuštenje redakcije, u cijelosti prenosimo članak s portala Ferata.hr:

Završio 3. Međunarodni kazališni Alkafest
Autor/ica Ivana Vrančić
Objavljeno: 20 srpanj, 2019

Gostovanjem Vukovarskih amatera – scene Martin, koji su izveli predstavu 'Čekaonica', sinoć je završio 3. Međunarodni kazališni Alkafest, koji se održavao u okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe 2019.', u organizaciji Sinjskog pučkog kazališta.

Festival je počeo 13. srpnja, a posjetiteljima Gradskog kina Sinj predstavila su se amaterska kazališta iz Županje, Dubrovnika, Viteza u Bosni i Hercegovini, Stuttgarta iz Njemačke, Gospića, Đurđevca i Vukovara.

U okviru Festivala Sinjsko pučko kazalište potpisalo je dvije povelje o prijateljstvu i to s Gradskim kazalištem mladih Vitez i Vukovarskim amaterima – scena Martin.

Sinoćnjem potpisivanju povelje s kazališnim amaterima iz Vukovara nazočili su Kristina Križanac, gradonačelnica Sinja, Dražen Kobašević, pročelnik Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje, sport, branitelje, socijalnu politiku i civilno društvo Grada Vukovara te Ivanka Miličić, ravnateljica Hrvatskog doma Vukovar. Povelju su potpisali, u ime Sinjskog pučkog kazališta predsjednik Željko Viculin, a u ime Vukovarskih amatera – scena Martin voditelj Dalibor Jurišić.

'Potpisivanje povelje prijateljstva između dva kazališta, vukovarskog i sinjskog, je nastavak lijepe suradnje gradova prijatelja Vukovara i Sinja i zasigurno neće na ovome stati. Ja sam u Sinju prvi put i vjerujte mi, sigurno dolazim na Alku koja je uskoro', kazao je pročelnik Dražen Kobašević.

Čast da zatvori ovogodišnji Alkafest pripala je gradonačelnici Sinja Kristini Križanac.

'Kao gradovi prijatelji večeras smo još jednom, zapravo milijunti put smo stavili pečat na naše prijateljstvo, koje se stvarno proširilo u jednim razmjerima koje, vjerujem, svi dobro znate. Od srca hvala svima vama dragi glumci, dragi prijatelji, svima koji ste sudjelovali u danima Alkafesta. Hvala vama dragi prijatelji iz Vukovara. Gradonačelniku i svima u Vukovaru ćete prenijeti pozdrave nas Sinjana i Cetinjana i očekujemo da ćete na ovogodišnjoj Alki biti naši gosti', kazala je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Prema informacijama organizatora, ovogodišnji Alkafest svakoga je dana pratilo između 100 i 150 gledatelja.

'Nadam se da je publika proteklih tjedan dana uživala. Mi jedino možemo obećati da ćemo se truditi da idući bude još kvalitetniji, još bolji, a na svima ostalima je da se strpe do idućeg, 4. Međunarodnog kazališnog Alkafesta', kazao je predsjednik SPK Željko Viculin, koji se zahvalio pokroviteljima Alkafesta Gradu Sinju i Županiji splitsko-dalmatinskoj.

Izvor članka i fotografija: Ivana Vrančić/Ferata.hr

http://www.ferata.hr/zavrsio-3-medunarodni-kazalisni-alkafest/?fbclid=IwAR1izVS1Y-6NSzJCJL-H2y9n7iZBPdAiHcdaUPxyxOWyEGzdV-Ws1fqjnD4