×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/12/17/07
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/12/17/07
Ispis
Kategorija: Javna ustanova u kulturi "Hrvatski dom Vukovar"

Scena Martin Hrvatskog doma Vukovar u petak, 14. prosinca 2012, pretpremijerno je dvaput izvela svoju novu kazališnu predstavu "Jona, jesi li shvatio?", a u subotu, 15. prosinca održana je svečana premijera.

"Jona, jesi li shvatio?" igrokaz je za nemalu djecu i djetinjaste odrasle, napisan prema biblijskoj Knjizi o Joni, a namijenjen je svima od 10 godina naviše. Bog šalje klinca Jonu da spasi Asirce, narod koji Jona jednostavno mrzi zato što je tako naučio. Sam o tome kaže: "To je najnormalnije. Mi mrzimo njih, oni mrze nas – i to je tako." Zato će se pokušati izvući od tog zadatka, a u tom pokušaju bijega, koji će postati prava avantura, upoznat će luckasto drvo, sumnjivog mornara, velikog kita, dvije vragolaste ribice, asirskog kralja, slušat će neobične viceve o bršljanu i crvu i neutješno će se zaljubiti u jednu Asirku.

U predstavi igraju Ognjen Petković, Željko Mandić i Katja Petrović (alternacija Jelena Sušac); autor teksta je Dalibor Jurišić; režiju potpisuju Dalibor Jurišić i Ognjen Petković; režiju lutaka i osnovnu scenografsku ideju Jelena Sušac; scenografiju, kostimografiju i lutke Kristina Marić; glazbu Srđan Ćuk (General Woo) i Hrvoje Marjanović; dizajn svjetla Matej Nadovski; zvuk Goran Krznarić; produkciju Ivanka Miličić.

Fotografije s pretpremijere: Dražen Bota

{gallery}2012/12/17/07{/gallery}