Kategorija: Javna ustanova u kulturi "Hrvatski dom Vukovar"

{gallery}2016/03/04/01{/gallery} ETIČKA OSUDA VOJE STANIMIROVIĆA I SRPSKE ĆIRILICE U GRADU MUČENIKU VUKOVARU - Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES), u suradnji sa Stožerom za hrvatski Vukovar, održat će svoju šestu sjednicu u Ružičkinoj kući - u subotu, 5. ožujka 2016. godine. Početak je u 11 sati. Tema sjednice je "Etička osuda Voje Stanimirovića i srpske ćirilice u gradu mučeniku Vukovaru", a govorit će Nevenka Nekić, Predrag Mišić, Vladimir Iljkić, Antun Ivanković, Zvonimir Hodak, Đuro Vidmarović, Marito Letica, Josip Jurčević i Zvonimir Šeparović.

U POVODU 8. MARTA - VSPD Javor i SKD Prosvjeta - pododbor Vukovar organiziraju kulturno-umjetnički program proslave Dana žena - u Ružičkinoj kući, u ponedjeljak, 7. ožujka 2016. godine. Početak je u 19 sati.

U POVODU DANA HRVATSKIH BRANITELJA - otvorenje izložbe Domagoja Jurčića Sremca i udruga braniteljica Domovinskog rata - u utorak, 7. ožujka u 19 sati.

STRANAČKI SKUP SDP-A - Vukovarski SDP rezervirao je prostor Ružičkine kuće za svoj stranački skup koji će se održati u utorak, 8. ožujka 2016. godine od 16 do 19 sati.

DAN HRVATSKIH BRANITELJA VUKOVARA - U povodu Dana hrvatskih branitelja Vukovara Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara u Hrvatskom domu organizira izložbu Domagoja Jurčića Sremca i udruga braniteljica Domovinskog rata od 7. do 13. ožujka te svečanu akademiju - u četvrtak, 10. ožujka 2016. godine u 12:00 sati. Na svečanoj akademiji prikazat će se kratki film, nastupit će Dječji zbor "Vukovarski golubići", učenici OŠ Mitnica s recitalom, glazbenik Branko Čulić, a prigodnim će se riječima obratiti predsjednik KUPDRGV, gradonačelnik Vukovara te gosti.

RUŽIČASTE NAOČALE - stand up show Marine Orsag, održat će se u Hrvatskom domu Vukovar - u petak, 11. ožujka 2016. godine u 20:30 sati.
Ulaznice su 40 kuna, a prodaju se i rezerviraju na blagajni Hrvatskog doma radnim danom 10-13 sati i na dan predstave 2 sata prije početka; tel. blagajne 450-679. U svom trećem solo stand up showu, Marina će s vama proći kroz faze djetinjstva, odrastanja, neodrastanja, izgubljenih i nađenih ljubavi, te kroz sve one sitne apsurdne stvari koje nas svakodnevno okružuju. Sukladno stanju u državi u kojoj svaki dan plačemo od razočarenja, tuge i šoka, doći na sat i pol plakanja od smijeha, više je nego potrebno svima od nas.U jedanaest godina karijere Marina iza sebe ima preko 1800 nastupa, titulu najbolje ženske stand up komičarke Balkana 2013-te, te najbolje/g komičara/ke Kontinentalne Europe i Rusije 2015-te na Jokenation natjecanju. Vrijeme je i za treću, ovaj puta malo veću solo turneju po cijeloj regiji.

PREDAVANJE ZA PČELARE - Pčelarska udruga "Vukovar 91" organizira predavanje prof. Zlatka Puškadije, nositelja katedre pčelarstva na osječkom Poljoprivrednom fakultetu, o zaštiti od varoe, najnovijim trendovima u pčelarstvu te problematici klimatskih promjena i njihovu utjecaju na pčelinje zajednice. Predavanje se održava u Ružičkinoj kući - u petak, 11. ožujka 2016. godine. Početak je u 18 sati.