×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2016/03/04/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2016/03/04/01
Ispis
Kategorija: Javna ustanova u kulturi "Hrvatski dom Vukovar"

{gallery}2016/03/04/01{/gallery} ETIČKA OSUDA VOJE STANIMIROVIĆA I SRPSKE ĆIRILICE U GRADU MUČENIKU VUKOVARU - Hrvatsko nacionalno etičko sudište (HNES), u suradnji sa Stožerom za hrvatski Vukovar, održat će svoju šestu sjednicu u Ružičkinoj kući - u subotu, 5. ožujka 2016. godine. Početak je u 11 sati. Tema sjednice je "Etička osuda Voje Stanimirovića i srpske ćirilice u gradu mučeniku Vukovaru", a govorit će Nevenka Nekić, Predrag Mišić, Vladimir Iljkić, Antun Ivanković, Zvonimir Hodak, Đuro Vidmarović, Marito Letica, Josip Jurčević i Zvonimir Šeparović.

U POVODU 8. MARTA - VSPD Javor i SKD Prosvjeta - pododbor Vukovar organiziraju kulturno-umjetnički program proslave Dana žena - u Ružičkinoj kući, u ponedjeljak, 7. ožujka 2016. godine. Početak je u 19 sati.

U POVODU DANA HRVATSKIH BRANITELJA - otvorenje izložbe Domagoja Jurčića Sremca i udruga braniteljica Domovinskog rata - u utorak, 7. ožujka u 19 sati.

STRANAČKI SKUP SDP-A - Vukovarski SDP rezervirao je prostor Ružičkine kuće za svoj stranački skup koji će se održati u utorak, 8. ožujka 2016. godine od 16 do 19 sati.

DAN HRVATSKIH BRANITELJA VUKOVARA - U povodu Dana hrvatskih branitelja Vukovara Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara u Hrvatskom domu organizira izložbu Domagoja Jurčića Sremca i udruga braniteljica Domovinskog rata od 7. do 13. ožujka te svečanu akademiju - u četvrtak, 10. ožujka 2016. godine u 12:00 sati. Na svečanoj akademiji prikazat će se kratki film, nastupit će Dječji zbor "Vukovarski golubići", učenici OŠ Mitnica s recitalom, glazbenik Branko Čulić, a prigodnim će se riječima obratiti predsjednik KUPDRGV, gradonačelnik Vukovara te gosti.

RUŽIČASTE NAOČALE - stand up show Marine Orsag, održat će se u Hrvatskom domu Vukovar - u petak, 11. ožujka 2016. godine u 20:30 sati.
Ulaznice su 40 kuna, a prodaju se i rezerviraju na blagajni Hrvatskog doma radnim danom 10-13 sati i na dan predstave 2 sata prije početka; tel. blagajne 450-679. U svom trećem solo stand up showu, Marina će s vama proći kroz faze djetinjstva, odrastanja, neodrastanja, izgubljenih i nađenih ljubavi, te kroz sve one sitne apsurdne stvari koje nas svakodnevno okružuju. Sukladno stanju u državi u kojoj svaki dan plačemo od razočarenja, tuge i šoka, doći na sat i pol plakanja od smijeha, više je nego potrebno svima od nas.U jedanaest godina karijere Marina iza sebe ima preko 1800 nastupa, titulu najbolje ženske stand up komičarke Balkana 2013-te, te najbolje/g komičara/ke Kontinentalne Europe i Rusije 2015-te na Jokenation natjecanju. Vrijeme je i za treću, ovaj puta malo veću solo turneju po cijeloj regiji.

PREDAVANJE ZA PČELARE - Pčelarska udruga "Vukovar 91" organizira predavanje prof. Zlatka Puškadije, nositelja katedre pčelarstva na osječkom Poljoprivrednom fakultetu, o zaštiti od varoe, najnovijim trendovima u pčelarstvu te problematici klimatskih promjena i njihovu utjecaju na pčelinje zajednice. Predavanje se održava u Ružičkinoj kući - u petak, 11. ožujka 2016. godine. Početak je u 18 sati.