Kategorija: Dječji vrtić Vukovar I

U obilježavanju Europskog tjedna sporta sudjelovali su dječaci i djevojčice iz Dječjeg vrtića Vukovar 1 koji su u pješačkoj zoni u Vukovaru sudjelovali u prvoj vrtićkoj biciklijadi.
Natjecali su se utrkivali u četiri kategorije – tricikl, guralice, bicikl s pomoćnim kotačima i bicikl bez pomoćnih kotača, a prije same utrke sudjelovali su u kvizu „Promet nije šala ni opasnost mala".

"Djeca od najranijeg djetinjstva trebaju stjecati navike vezane uz sigurnost u prometu, a to se postiže samo kontinuiranim radom. Kako polaskom u školu postaju aktivni sudionici u prometu mi u vrtiću djelujemo preventivno i provodimo niz aktivnosti iz prometnog odgoja, a ova je biciklijada koja se održava pod geslom „Počni rano, živi zdravo" jedna od njih," pojasnila je ravnateljica Dječjeg vrtića Vukovar 1 Mirjana Kulić, dodajući kako je najvažnije da se djeca nauče ponašati u prometu, a pri tome trebaju pomoći i roditelji svojim primjerom.

Svim natjecateljima podjeljene su diploma, a mogli su se okušati i u likovno-kreativnim radionicama. Pokrovitelji vrtićke biciklijade su Grad Vukovar, Vodovoda grada Vukovara, HAK-a, Udruga biciklivo-rekreativo te Sportski objekti Vukovar i Udruga kineziologa.