Kategorija: Dječji vrtić Vukovar I

Iza nas je godina ustrajnog i kontinuiranog odgojno-obrazovnog rada, a PO Leptirić se ove godine usmjerio u području eko odgoja kroz osmišljene akcije, suradnje i primjerene eko aktivnostima.
Cjelokupni rad urodio je i dobivanjem statusa eko vrtića.

27. lipnja upriličeno je i svečano podizanje Zelene zastave. Svečanost su upriličili eko klinci koji pohađaju PO Leptirić, odgojiteljice, roditelji, članovi i 'kumovi' eko odbora te ostali koji su nam pomogli u dobivanju ovoga statusa.

Ovime je naš vrtić postao prvi državni vrtić u Vukovarsko-srijemskoj županiji koji se može ponositi tim statusom. ''Iza nas je cijela godina rada, niz suradnji, aktivnosti i puno uloženog truda u postizanju ovoga statusa. Na tom putu su nam pomogli i članovi eko odbora te predstavnici lokalne zajednice. Status eko vrtića za sobom povlači velike odgovornosti. Da bi dobili taj status morali smo proći sedam koraka: od osnivanja odbora, zdrave prehrane, čuvanja okoliša i drugo. Cilj nam je doista educirati djecu za važnost očuvanja okoline i malim koracima krećemo prema očuvanju planeta Zemlje'' istaknula je ravnateljica, Mirjana Kulić.

Naprijed koračamo s velikim ciljevima. Stoga se nećemo zaustaviti samo na dobivanju eko statusa već nam je cilj i postajanje Centrom za održivi razvoj u našoj regiji.

Svečanosti podizanja eko zastave nazočio je i zamjenik gradonačelnika Vukovara, Marijan Pavliček koji je čestitao mališanima, odgojiteljicama i ravnateljici na njihovom mukotrpnom radu u posljednjih godinu dana kako bi probudili svijest kod djece.

''Imali su puno eko akcija, udružili se s našim ribičima, pčelarima i raznim drugim udrugama te na taj način promovirali kako se zdravo ophoditi prema samoj prirodi. Drago nam je što je ovaj vrtić prvi u našoj županiji dobio status eko vrtića i vjerujem da će nastaviti u tom smjeru, a Grad Vukovar će im pomoći koliko bude u mogućnosti'' izjavio je Pavliček.

Nakon svečanog podizanja Zelene zastave, za odrasle je upriličen mali domjenak, a za eko klince je osigurana zabava u dvorištu vrtića. Kada su visoke temperature, aktivnosti s vodom su najbolji način rashlađivanja, učenja i zabave. Stoga su odgojiteljice osmisle niz aktivnosti s vodom, a o tome koliko su klinci uživali – pokazuju i fotografije u nastavku.