Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

U organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore, Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu, Knjižnica grada Zagreba, Udruge za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portala za knjigu i kulturu Moderna vremena, udruge Knjižni blok – Inicijativa za knjigu te Hrvatske udruge školskih knjižničara i uz financijsku potporu ZANE, Ministarstva kulture Republike Hrvatske i Grada Zagreba u četvrtak, 23. travnja u povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava i Dana hrvatske knjige održava se deveta Noć knjige, posvećena aktualnoj temi promjene. Promjena je zahvatila i Noć knjige, koja će se po prvi puta održati u virtualnom svijetu s porukom S knjigom nisi izoliran!.

Kao i svake godine Gradska knjižnica Vukovar pripremila je brojne sadržaje, ovaj put u virtualnom okruženju u kojima možete uživati iz udobnosti svoga doma poštujući društveno odgovorno ponašanje u doba pandemije izazvane virusom COVID-19.

Ususret obilježavanju manifestacije predstavljamo vam izložbu plakata edukativnog karaktera pod nazivom „Književna djela nastala u izolaciji“.
Izložba prikazuje remek-djela domaće i svjetske književnosti nastala u izvanrednim okolnostima (karantene, zatvori, progonstva, opsade gradova…).

Izložba je dostupna na poveznici: https://gkvu.hr/noc-knjige-2020-u-gradskoj-knjiznici-vukovar/

#ostanidoma&citajknjigu