Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

U okviru Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici Vukovar održano je predavanje pod nazivom Treća životna dob: Aktivno živjeti, a ne preživjeti. Po prvi puta u knjižnici, predavanje je održala doktorica obiteljske medicine gospođa Jadranka Ban, djelatnica Doma zdravlja Vukovar. Kako je doktorica Ban istaknula, godine ne trebaju biti prepreka za aktivan život, rad na sebi, stjecanje novih iskustava i znanja. Upravo to je doba kada biste mogli napraviti nešto što nikada u životu niste probali, a sad imate i volju i priliku, a nadamo se i vremena. Treća životna dob vrijeme je kada se trebate više posvetiti sebi, kroz čitanje, vježbanje, kreativno izražavanje ili nešto drugo što vam čini zadovoljstvo.

Kako ne bi sve ostalo samo na riječima, gosti predavanja koji su nam pokazali primjere dobre prakse i svog načina aktivnog življenja bili su naši poznati Vukovarci: Radmila Bogdanović, Miroslav Acić te Dara Mayer. Svatko od njih ukratko je predstavio široku lepezu svojih aktivnosti, od kreativnog izražavanja, sudjelovanja u turističkom promicanju grada Vukovara, bavljenja sportom kao i sudjelovanja u kulturnim događanjima.

Drago nam je da se predavanje također pretvorilo u ugodno i interaktivno druženje, a s obzirom da su naši dragi posjetitelji odmah odlučili aktivno živjeti u svojoj trećoj dobi, slijedeće što ih očekuje u knjižnici su radionice Ne daj se generacijo! već početkom studenoga, kada će naučiti osnove korištenja facebooka, međusobno se družiti i obogatiti svoje životno iskustvo novim poznanstvima i znanjima. Svi zainteresirani mogu se prijaviti na Odjelu za odrasle korisnike, a radionice će se održavati od ponedjeljka 5. do petka 9. studenoga 2012. od 16:00 do 17:00 sati.

više na www.gkvu.hr i našoj facebook stranici koju, ako već ne znate, onda ćete moći kasnije sami pretraživati, nakon što prođete kroz našu radionicu.

{gallery}2012/11/02/01{/gallery}