Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

Cijeli Mjesec hrvatske knjige u znaku je međugeneracijskog druženja i vremeplova pa vas sad malo vraćamo u doba djetinjstva, veselog i zaigranog. Naime, knjižnica je u srijedu, 31. listopada 2012. u jutarnjim satima ugostila dramsku skupinu OŠ Mitnica s voditeljicom Boženom Ursa Starc, koji su svojom izvedbom predstave Potraži me u knjizi oduševili ne samo djecu i već i sve odrasle. Ukratko, priča je ovo o čarobnjaku koji osim čarobnim štapićem pomaže djeci i čarobnim napitkom, a sve kako bi im olakšao čitanje, pisanje i sve druge školske jade i zadatke. Kako to već biva, stvari nisu baš krenule najbolje pa je odjednom umjesto dobre knjižničarke zbrku napravio šašavi klaun, a priča koju nam je htio ispričati čarobnjak malo se pobrkala jer je neki dječak istrgnuo stranice knjige pa su se likovi izmiješali. Sve u svemu, Crvenkapicu, trčećeg Zeca sa satom, gladnog Vuka i Petra Pana smjestili smo konačno u priče kojima pripadaju, a dječaka koji je istrgnuo stranice otkrili smo skrivenog među publikom i pomoću čarobnog napitka riješili i njegov problem sporog čitanja. Zauzvrat, obećao je da će od sada paziti na knjige i više ih neće trgati i uništavati.

Predstavu su s oduševljenjem odgledali i male glumce ocijenili čistom peticom, djeca iz dječjih vrtića Vukovar 1 i Vukovar 2 te Osnovne škole Josipa Matoša, a knjižnica će se pobrinuti da naši mali glumci: čarobnjak Karlo, šašavi Klaun Borna, Vuk Ivan, Crvenkapica Marta H., Zeko Nikola, Petar Pan Borna Š. te Knjižničarke Ivana i Katarina svoju predstavu izvedu još negdje i to čak za malo stariju i stručniju publiku.

Više slika za ovu šaroliku i razigranu glumačku skupinu pogledajte na našoj www.gkvu.hr kao i na našem FB profilu.

{gallery}2012/11/06/01{/gallery}

Gradska knjižnica Vukovar je u srijedu, 31. studenoga 2012. u jutarnjim satima ugostila dramsku skupinu OŠ Mitnica s voditeljicom Boženom Ursa Starc, koji su svojom izvedbom predstave Potraži me u knjizi oduševili ne samo djecu i već i sve odrasle.