Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2014/05/16/03{/gallery}U četvrtak, 15. svibnja 2014., u Gradskoj knjižnici Vukovar, učenici srednjih škola; Tehničke škole Nikole Tesle Vukovar-smjer ekološki tehničar: Tea Stojšić, Dušan Mijaković, Dajana Pavković i učenici Gimnazije Vukovar: Katarina Jakubec, Anamarija Tomas i Marko Sabljić održali su stručno predavanje uz plakat izložbu na temu: Primjena prirodnih i umjetnih gnojiva u obogaćivanju tla na području Vukovara i okolice te utjecaj na okoliš.
Sve prisutne u ime Gradske knjižnice Vukovar, pozdravila je ravnateljica Vlatka Surma Szabo, koja je istaknula važnost suradnje knjižnice i srednjih škola.
Učenici, laboratorijskim istraživanjem oranica i obradivih površina Vukovara i okolice zaključili kako u većini uzoraka kvalitete vode ocijenjena je dobrom do umjerenom dobrom, što govori kako se racionalno upotrebljavaju umjetna gnojiva na području Vukovara i okolice. Savjetuju nam plansko vršenje gnojidbe, sjetve i zaštite bilja.
Profesorice koje su sudjelovale i pomogle u realizaciji Projekta su:
Kristina Kirstek i Vesna Dobrijević iz Gimnazije Vukovar
Profesorice Tehničke škole Nikole Tesle- smjer ekološki tehničar:
Đurđevka Pecikozić
Danijela Caha Tomić.
Cilj Projekta je multidisciplinirani pristup u rješavanju problema kemijske kontaminacije tla namijenjenog uzgoju kultura koje se koriste u ljudskoj prehrani. Plakat-izložba zamišljena je kao putujuća izložba. Do kraja ove školske godine bit će postavljena u svim zainteresiranim srednjim školama u gradu Vukovaru.
A Vi, posjetitelji ove web stranice, imat ćete priliku naučiti nešto od naših učenika, na ovogodišnjem međunarodnom festivalu knjiga LikeBook3, koji će se održati
u subotu, 14. lipnja 2014. godine.
I kao što bi poznati filozof Ciceron rekao:
Naše najveće i najsigurnije bogatstvo je zadovoljstvo onime što imamo!