Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2014/07/01/02{/gallery}Društvo knjižničara Slavonije i Baranje održalo je 19. izbornu skupštinu u Ružičkinoj kući u Vukovaru, 27. lipnja 2014. godine. Tom je prigodom za novu predsjednicu Društva jednoglasno izabrana Vlatka Surma Szabo, ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar, a osim nje izabran je i dio novih članova Upravnog i Nadzornog odbora, čiji su mandati istekli.
Sudionici Skupštine osvrnuli su se na dosadašnje aktivnosti oko pomoći osobama iz poplavljenih područja, a Vlatka Surma Szabo informirala je nazočne o provedbi i rezultatima humanitarne akcije „Žena ženi", u koju se uključilo više tisuća žena diljem Hrvatske, ali i svijeta, a čiji je organizator bila i Gradska knjižnica Vukovar.
Izvješće o pomoći poplavom uništenim školskim knjižnicama u Gunji i Račinovcima te planovima obnove knjižnoga fonda podnijela je Iva Pezer, voditeljica Matične službe Vukovarsko – srijemske županije, a skupu se obratio i ravnatelj knjižnice u Drenovcima, Goran Pavlović te izvijestio o projektu „Knjiga na mreži", čija je realizacija u tijeku.
Ravnateljici Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci Emiliji Pezer dodijeljena svečana povelja „Marija Malbaša" i to za cjelokupan njezin rad i doprinose u području knjižničarstva, a predstavljen je i novi broj časopisa „Knjižničarstvo", koji je dostupan u elektroničkom obliku na http://www.knjiznicarstvo.com.hr/ , a izdaje ga Društvo knjižničara Slavonije i Baranje, koje je regionalni je ogranak Hrvatskoga knjižničarskoga društva.
Tijekom održavanja Skupštine, sudionici su se virtualno upoznali s radom, prostorom i dostignućima Gradske knjižnice Vukovar putem prezentacije o istoj, a po završetku Skupštine upriličen je posjet i obilazak Gradskog muzeja Vukovar. U ime Grada Vukovara sudionike skupa pozdravila je gradska pročelnica za društvene djelatnosti Dragica Holoker -Radumilo.