Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2015/10/21/04{/gallery} Mjesec hrvatske knjige 2015. u Gradskoj knjižnici Vukovar otvoren je književnim susretom s Lanom Bitenc.

Kroz kazališni performans autorica je upoznala djecu sa simpatičnim stanovnicima Farme Kukuriku: pijetlom Miljenkom uvijek raspoloženim za sport, kokoškom Zlatom željnom medijske pozornosti, mačkom Krešimirom koji ne voli sport, ali voli spavati, nasmijanom mišicom Pavicom, zecom Nikšom koji leti avionom kroz farmu i sve informacije pronalazi na Internetu, alergičnim patkom Vlatkom, uvijek gladnom svinjom Veljkom, velikim šarmerom, psom Zlatkom te farmericom Đurđom. Ova simpatična družina dane provodi na farmi trenirajući različite sportove i promovirajući zdrav način života. Djeca su se nasmijala i uživala slušajući zgode i nezgode družine s farme Kukuriku.

Osim što su se upoznali s nesvakidašnjim i interesantnim stanovnicima farme, vrhunac književnog susreta bio je zapravo uprizorenje ove "farmerske" priče, u kojoj su djeca, poput pravih kazališnih stručnjaka preuzela sve uloge – od glumaca, čak do kazališnih kritičara.

Susretu su prisustvovala djeca iz DV Vukovar 1, skupine „Jabučice", „Maline" i „Jagodice" s odgojiteljicama Planinkom Rupčić, Dubravkom Sabo, Lidijom Jurela Vezmar i Ivanom Kentržinski, te djeca iz DV Vukovar 2, skupine „Leptirići" i „Balončiči" s odgojiteljicama Olgicom Duvnjak i Majom Kozmar, a sve ih je pozdravila ravnateljica Knjižnice.