Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2015/10/23/03{/gallery} U Gradskoj knjižnici Vukovar održano je „Natjecanje u čitanju naglas" za učenike nižih razreda osnovne škole. „Natjecanje u čitanju naglas" je akcija koju je pokrenula Narodna knjižnica i čitaonica Vlado Gotovac Sisak s ciljem poticanja i popularizacije knjige, čitanja i čitanja naglas, razvijanja ljubavi prema knjizi i čitanju kao kvalitetnom načinu provođenju slobodnog vremena, unapređenju čitalačkih sposobnosti učenika, poticanja usmenog izražavanja te naglašavanja čitanja kao temelja cjeloživotnog obrazovanja.

Na natjecanju su sudjelovali učenici 3. i 4. razreda u pratnji mentorica: Edite Kery, Sanje Tunuković, Biljane Mihaljev, Biserke Božić i Nikoline Burčak.

Ravnateljica Vlatka Surma Szabo pozdravila je sve sudionike, učiteljice i članice žirija: Tanju Belobrajdić – vukovarsku književnicu i autoricu romana „Crni kaput", Tijanu Pavliček – profesoricu hrvatskog jezika i književnosti i knjižničarku u Gimnaziji Vukovar te Irinu Marić - profesoricu hrvatskog jezika i književnosti iz Tehničke škole Nikola Tesla Vukovar. Članice žirija imale su težak zadatak - odabrati najboljeg čitatelja koji putuje u Gradsku knjižnicu i čitaonicu Vinkovci na županijsko natjecanje.

Učenike su ocjenjivale po sljedećim kriterijima: kreativnost uvodnog dijela, jasnoća i razgovjetnost prilikom čitanja, izražajnost u nastupu, složenost pročitanog teksta, razumijevanje pročitanog i sveukupni dojam. Svaki učenik je imao 5 minuta za predstaviti se i pročitati dio teksta.

Učenici su se izvrsno pripremili te smo uživali u njihovom čitanju, a najbolji je bio i pobjedu odnio Teo Šarić, učenik 4. razreda iz OŠ Dragutina Tadijanovića, čitajući ulomak iz knjige „Družba Pere Kvržice", autora Mate Lovraka. Drugo mjesto osvojio je Filip Paulenka, učenik 4. razreda iz OŠ „Antuna Bauera", dok je treće mjesto pripalo Bruni Tokiću, učeniku 3. razreda, također iz OŠ „Antuna Bauera".

Čestitamo pobjedniku i želimo mu uspjeh na županijskom natjecanju koje će se održati u Vinkovcima.