Kategorija: Gradska knjižnica Vukovar

{gallery}2015/11/16/05{/gallery} U petak, 13. studenoga 2015. godine održana je manifestacija „Vukovar u Rijeci IX.", a središnje događanje bilo je predstavljanje romana „Crni kaput" Tanje Belobrajdić, ovogodišnje dobitnice nagrade „Josip i Ivan Kozarac" za roman prvijenac, izdan u nakladi Gradske knjižnice Vukovar. „Crni kaput" su u Prvoj sušačkoj hrvatskoj gimnaziji predstavile ravnateljica Gradske knjižnice Vukovar Vlatka Surma Szabo, urednica romana i profesorica Lilijana Radobuljac, te sama autorica, Tanja Belobrajdić.

Predstavljanju knjige pred više od 500 osoba, gimnazijalaca, profesora, nazočili su i mons. dr. sc. Ivan Devčić, riječki nadbiskup i metropolit, kao i pripadnici ostalih vjerskih zajednica, predstavnici grada Rijeke te drugi ugledni gosti.

Nakon promocije, u 20:00 sati ispred Gimnazije te ispred murala „Vukovar" u Vukovarskoj ulici, krenule su dvije „vatrene rijeke" prema Rječini odnosno „Mostu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata" na kojem je mons. Devčić održao misu za sve poginule i pokojne branitelje Vukovara i Domovinskog rata.

Procjena je da je u tome trenutku na mostu i oko njega bilo najmanje 2.000 građana Rijeke. Program su završili pripadnici „Armade" paljenjem 24 baklje u spomen na 24 godine od stradavanja Vukovara.