Ispis
Kategorija: Gradski muzej Vukovar

U sklopu 22. adventskih svečanosti dana koje ove godine nose naziv VUKOVAR- GRAD PRIJATELJSTVA , 12. prosinca, 2019. godine u Galeriji Oranžerija Gradskog muzeja Vukovar u dvorcu Eltz otvorena je izložba „Prjateljstvo u slikanju“ autora Milice Reinhart Tešankić i Siniše Tešankića.

Svaki od autora ostvario je niz autorskih projekata izlažući na samostalnim i skupnim izložbama u hrvatskim i inozemnim galerijama.
Siniša Tešankić svoju prvu samostalnu izložbu imao u Vukovaru, gdje je i radio u Gradskom muzeju Vukovar od 1971. godine, nakon završetka Pedagoške akademije, odsjek likovnih umjetnosti u Zagrebu.
Milice Reinhart Tešankić, školovala se u inozemstvu ostvarujući niz nacionalnih i internacionalnih projekata radeći sa djecom, mladim ženama i pripadnicima marginaliziranih skupina.
Siniša Tešankić jedan je od utemeljitelja kiparske kolonije u Ernestinovu, a zajedno sa suprugom Milicom Reinhart Tešankić vodi MAU (Mala akademija umjetnosti Ernestinovo) otvarajući u svom domu veliki atelijer prepun posudica s bojom, kistova, papira i svega što se u slikarskom okružju i treba nalaziti, a koju polazi sve veći broj djece razvijajući svoju kreativnost.

Goste je pozdravila ravnateljica Gradskog muzeja Vukovar Ružica Marić, dok su o svom životnom putu i umjetničkoj suradnji kroz prijateljstvo govorili autori Siniša Tešankić i Milica Reinhart Tešankić, koja je ujedno i otvorila izložbu.

Autor izložbe i likovnog postava kao i likovnog uređenja kataloga je Zoran Šimunović, kustos likovne zbirke Gradskog muzeja Vukovar.