Kategorija: Turistička zajednica grada Vukovara

Turistička zajednica grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom organizirala je Maškare u Vukovaru na kojima je sudjelovalo preko 600 sudionika.

Vesela povorka ove godine je bila virtualna, svaka skupina predstavila se preko video zapisa ili fotografije nakon čega je tročlani žiri izabrao tri najbolje maske, a vrijedne nagrade omogućili su sponzori CineStar, knjižara Papirus te dm drogerie markt.

35 vrhunskih maski nam je pristizalo prethodnih dana, a pred žirijem je bio vrlo težak zadatak, jer je svaka skupina bila bolja od druge.
Ocjenjivalo se puno elemenata: ideja, maska, ambijent, opći dojam, kreativnost, a prve tri maske su imale sve!

Prvo mjesto osvojila je skupina DV Vukovar 1, Centralni objekt, skupina Vjeverice – tema „Prinčevi i princeze“, drugo mjesto skupina OŠ Josipa Matoša – tema „Dunav“ i treće mjesto DV Vukovar 2, objekt Borovo, skupina Kaktusi – tema „Djeca svijeta“.

Veliko hvala svim prijavljenim skupinama što su pridonijele maškaranoj atmosferi prožetoj pjesmom i plesom i na ovaj virtualan način. U veselom tonu završava 5. godišnje doba, doba maškara, a mi se nadamo da se nagodinu vidimo na ulicama našega grada!

Video skupine "Vjeverice" i "Kaktusi pogledajte ovdje:
"Vjeverice" https://youtu.be/8ytf6jrn_6U
"Kaktusi" https://youtu.be/K6NJttmH5TU

Sudionici Maškara u Vukovaru 2021.:
https://www.facebook.com/www.turizamvukovar.hr/videos/239145474497598