Kategorija: Turistička zajednica grada Vukovara

Kreativna udruga Danubius uz podršku Turističke zajednice grada Vukovara organizirala je prvi ljetni kamp Klinci kreativci koji se održao od 28.6. – 2.7.2021. u park šumi Adica.

Cilj ovog kampa bio je okupiti djecu u dobi od 9 – 15 godina kako bi kvalitetno ispunili slobodno vrijeme nakon završene školske godine te okruženi prirodom i boravkom na otvorenom potaknuti razvoj njihove kreativnosti i mašte. Ukupno 30 polaznika kampa sudjelovalo je u raznovrsnim likovnim radionicama, od onih s tušem i masnim bojicama, glinom i lončarskim kolom do izrade nakita od prirodnih materijala, izrade papir mašete te radionica s 3D olovkom.

Turistička zajednica grada Vukovara pobrinula se za promotivne majice i ruksake te osvježenje za svakog polaznika i voditelje. Radionice su vodili profesori likovne kulture, umjetnici amateri te djelatnici Gradske knjižnice Vukovar: Nikola Iljkić, Dorotea Iljkić, Josip Elez, Ivan Mrkonja, Vesna Ramač, Lucija Sikirić, Senka Nikšić, Marina Karaula, Silvija Paljušaj, Domagoj Jurčić, Vladimir Vočanec i Dario Šošić.

Obzirom kako je odaziv, na veliko oduševljenje organizatora, bio zaista velik i sva mjesta su popunjena prije isteka roka prijave, ovakva vrsta događanja samo je poticaj više za organizacijom sličnih radionica i ubuduće, kako bi djeca imala priliku i na ovaj način izraziti svoju kreativnost. „Iznimno nam je drago da smo u kreativnoj udruzi Danubius pronašli partnera za ovakvu vrstu događanja, jer danas su ovi klinci kreativci usvojili neka nova znanja i vještine, a kroz poticanje njihove kreativnosti oni sutra mogu postati mladi ljudi koji će pridonijeti obogaćivanju turističke ponude Vukovara“, zaključila je Marina Sekulić te se nada će se radionice razvijati te uključivati i druge dobne skupine i vrste radionica, poput radionica starih zanata.  

Kamp je završio izložbom radova polaznika, podjelom priznanja i druženjem.