Kategorija: Turistička zajednica grada Vukovara

„Hrvatska prirodno tvoja“ – „Croatia naturally yours“ - Projekt poticanja razvoja održivog razvoja turizma

Vukovar se priključio akciji sadnje stabala koja ima za cilj pridonijeti kompenziranju emisija CO2 automobilskih turističkih posjeta. U tu svrhu Turistička zajednica grada Vukovara u suradnji s Gradom Vukovarom i tvrtkom Komunalac posadila je 10 stabala trešanja uz pješačko-biciklističku stazu uz Dunav.

Naime, jedan od strateških ciljeva Hrvatske jeste turizam uz očuvan okoliš, prostor i klimu. Vrlo je važno Hrvatsku pozicionirati kao inovativnu i održivu turističku destinaciju, koja odgovorno postupa s vlastitim resursima. Razvijena ekološka svijest važna je za budućnost hrvatskog turizma. Akcija sadnje stabala je mali dio onoga što se može učiniti za prirodu koja nas okružuje. Zadatak svih nas je da očuvamo i dodatno učvrstimo poziciju Hrvatske koja je prepoznata kao destinacija izuzetno lijepog krajolika i očuvane prirode.

Ovaj projekt provodi se u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom te će se nastaviti i u 2023. godini sadnjom dodatnih stabala.