Gradonačelnik Grada Vukovara Ivan Penava povodom Međunarodnog dana žena na Vodenom busu Bajadera upriličio je prijem za vukovarske žene poduzetnice te im ovim putem čestitao Međunarodni dan žena.

Ovim je prijemom gradonačelnik na još jedan način izrazio svoju podršku vukovarskim poduzetnicama. Velik broj vukovarskih poduzetnica za razvijanje svojih tvrtki koristio je mjere za poticanje poduzetništva Grada Vukovara, ali i pohađao edukacije koje i ove godine u Vukovaru održavaju članice Virtualnog ženskog poduzetničkog centra.

„Žene danas imaju mnoge uloge te su ujedno supruge, majke, kćeri, poduzetnice i spremno usklađuju sve svoje obveze. Međunarodni dan žena posebna je prigoda u kojoj iskazujemo svoju pažnju, poštovanje i zahvalnost na svemu što žene čine i znače 365 dana u godini. Posebno povjerenje žene su dobile upravo u Gradskoj upravi Grada Vukovara gdje vode sedam od osam Upravnih odjela. Dakle, ravnopravnost u našoj zajednici živi, no moramo biti spremni spriječiti svaki oblik diskriminacije i nasilja nad ženama u svim sferama javnog i privatnog života. Grad Vukovar s posebnom pažnjom nastoji podržati žene u poduzetništvu te smo i ove godine nastavili s edukacijama Virtualnog ženskog poduzetničkog centra koje su namijenjene poduzetnicama te smo osim Vukovarki pozvali i sve zainteresirane iz obližnjih gradova i općina kojima nova znanja mogu pomoći u razvijanju vlastitih poslova," istaknuo je gradonačelnik Penava.

Grad Vukovar će, zahvaljujući svestranoj potpori projektima Virtualnog ženskog poduzetničkog centra, ove godine na Dan žena na Kongresu poduzetnica dobiti Povelju - grad prijatelj ženskog poduzetništva, a u sklopu najveće poslovne manifestacije koja okuplja žene u biznisu održat će se i Poduzetnički sajam Kongresa na kojoj će Vukovar predstaviti i svoje potencijale.