Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Ministar Krstičević izrazio je zadovoljstvo što je dovođenjem pobjedničke Hrvatsku vojske u Vukovar, Grad Heroj i simbol junaštva u Domovinskom ratu, ispunjeno obećanje.

Uz dolazak Hrvatske vojske u vukovarsku vojarnu, u Vukovar je vraćena i svečana promocija polaznika vojnih škola koja će se i ove godine održati povodom Dana državnosti Republike Hrvatske, najavio je ministar.

Istaknuvši kako je neraskidiva veza pobjedničke Hrvatske vojske i Grada Heroja započela još ratne 1991. godine, Krstičević je zaključio kako je ta veza ojačala dolaskom hrvatskih vojnika u vukovarsku vojarnu koja sada nosi ime po legendarnoj 204. brigadi Hrvatske vojske. U toj vojarni trenutačno je smještena Inženjerijska satnija, a tijekom 2020. planiran je dolazak i cijele Inženjerijske bojne.

Da je izmještaj inženjerijske postrojbe u vukovarsku vojarnu od višestruke koristi za Grad Vukovar, potvrdio je i vukovarski gradonačelnik Penava, zaključivši kako uz jačanje sigurnosti to značajno pridonosi i ekonomskom razvoju grada.

Posebno se osvrnuo na pomoć Hrvatske vojske lokalnom stanovništvu i civilnim institucijama, kako tijekom raznih prirodnih katastrofa poput snježnog nevremena i poplava tako i u brojnim inženjerijskim radovima u kojima su pripadnici Inženjerijske satnije bili angažirani u Vukovaru te na širem području grada i Općine. Također, istaknuo je i višegodišnji angažman Hrvatske vojske prilikom obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine.

Gradonačelnik Penava zahvalio je ministru Krstičeviću na tom značajnom doprinosu Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, zbog kojega je obostrano izraženo zadovoljstvo, a ministar je poručio kako su hrvatski vojnici spremni pomoći Gradu Vukovaru i lokalnom stanovništvu u svim vrstama ugroze, zaključivši kako je Hrvatska vojska uvijek uz svoj narod i svoje građane.

Izvor: www.morh.hr