Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

U Vukovaru je održan događaj Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije pod nazivom „EU fondovi 2021.-2027. – Nove prilike“ na kojemu su predstavljene mogućnosti koje će nam nova financijska perspektiva pružiti.

Događaj je edukativnog sadržaja te za cilj ima javno predstaviti dosadašnji tijek pripreme strateških dokumenata i početak ciklusa partnerskih konzultacija.

Događaj putuje Hrvatskom, pa se tako do sada održao u Zadru, Virovitici, Osijeku, Dubrovniku, Šibeniku, Splitu, Novskoj i Krapini.

Nazočnima se ovom prilikom u ime Grada Vukovara obratio zamjenik gradonačelnika Filip Sušac.

„Iznimno smo ponosni što je grad Vukovar domaćin ovog važnog događaja. Kako i sam njezin naziv kaže, novo financijsko razdoblje zasigurno će nam donijeti brojne nove prilike. Grad Vukovar se u posljednjih nekoliko godina svrstao među vodeće gradove kada je u pitanju povećanje povlačenja sredstava Europske unije. Izuzetno me raduje što tvrtke te brojne udruge s područja grada Vukovara prepoznaju važnost EU fondova te načine na koje oni mogu unaprijediti njihova poslovanja i usluge.“, rekao je ovom prilikom zamjenik Sušac te dodao kako je važno biti upućen u strategiju novog financijskog razdoblja kako bi se adekvatno mogli pripremiti za sve prijave budućih projekata.

Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije istaknuo je kako je u budućem razdoblju Republici Hrvatskoj na raspolaganju 22 milijarde eura sredstava Europske unije.

Nakon uvodnog dijela programa uslijedile su prezentacije o mogućnostima financiranja lokalnih projekata u novom financijskom razdoblju te panel rasprava na temu razvoja Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije uz pomoć EU fondova.