Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Prije 4 godine, na inicijativu gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave i Grada Vukovara, a uz podršku tadašnjeg potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra obrane Republike Hrvatske generala Damira Krstičevića te predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar- Kitarović u Vukovar je, dolaskom Inženjerijske bojne u Vojarnu „204. brigade Hrvatske vojske“ trajno smještena Hrvatska vojska.

Danas je upriličena svečanost dovršetka projekta izgradnje, uređenja i opremanja Vojarne „204. brigade Hrvatske vojske“ te su stečeni uvjeti za dolazak, odnosno preseljenje potpune Inženjerijske bojne Gardijske oklopno-mehanizirane brigade u Vukovar, a koja je do sada bila smještena u Vinkovcima.

Svečanosti su ispred Grada Vukovara nazočili predstavnici Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara.

Predsjednik Savjeta za branitelje gradonačelnika Grada Vukovara Tomislav Josić ovom prigodom istaknuo je kako je stalna prisutnost Hrvatske vojske u Vukovaru velika i jasna poruka. „Hrvatska vojska u Vukovaru ono je za što smo se borili te čega bez inicijative gradonačelnika Grada Vukovara Ivana Penave ne bi bilo. Ovo zasigurno znači i pozitivan pomak u demografskom smislu, a nadamo se i skorom dolasku Interventne policije u Vukovar.“, rekao je Josić.

U Vojarni će biti smješteno 250 pripadnika Hrvatske vojske, a u sklopu Vojarne nalaze se spavaonice, kuhinja, uredi u kojima će biti smješteno zapovjedništvo, hangari u kojima je tehnika, kao i pripadajuće radionice. Vrijednost projekta je 50,3 milijuna kuna.

Temeljna zadaća Inženjerijske bojne je provedba inženjerijske potpore postrojbama te potpora civilnim institucijama u slučajevima prirodnih i tehničko – tehnoloških nesreća.

Svečanosti je nazočio i izaslanik predsjednika Vlade i ministar obrane Mario Banožić, izaslanstva Hrvatskog sabora, Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva hrvatskih branitelja i drugih te generali i pripadnici Hrvatske vojske.