Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić sa suradnicima započeo je današnji program radne posjete Vukovaru sastankom sa gradonačelnikom Željkom Sabom, potpredsjednikom Gradskoga vijeća Grada Vukovara Goranom Bošnjakom i zamjenicom gradonačelnika Danijelom Stanković. U pratnji ministra Mrsića nalazili su se njegov zamjenik Božidar Štubelj, pomoćnici ministra Tatjana Dalić, Mirjana Rađenović i Dario Baron, te ravnatelj Hrvatskog zavoda mirovinskog osiguranja Srećko Vuković i ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Ankica Paun Jarallah.

Gradonačelnik Sabo iskoristio je prigodu upoznati ministra rada i mirovinskog sustava sa trenutačnom situacijom u Vukovaru te izrazio zadovoljstvo zbog nekoliko budućih projekata koji će uskoro znatnom broju Vukovaraca donijeti stalan posao i sigurnu zaradu. Među takve spada i trgovački centar Kaufland koji bi svoja vrata trebao otvoriti za mjesec dana. Posebnu zahvalnost ministar Mrsić dobio je za podršku projektu volontiranja mladih i stručnih osoba kojih je trenutačno u 14 u gradskoj upravi Vukovara kao i zbog najave skorog pokretanja komunalnih javnih radova koji bi, također, trebali donijeti novo zapošljavanje.

-U tome projektu ministarstvu rada i mirovinskog sustava neophodna je pomoć i sudjelovanje lokalne samouprave kroz jednu vrstu partnerskog odnosa, a naš je plan da se osobe uključene u te radove tri mjeseca financiraju putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i isto toliko razdoblje iz lokalne samouprave, naravno ako za to u pojedinoj lokalnoj zajednici ima mogućnosti – rekao je ministar Mrsić, koji je kasnije u sklopu svog posjeta otvorio Centar za savjetovanje i razvoj karijera koji bi, prema uzoru na slične centre u EU, trebao osigurati nezaposlenima i učenicima razvijanje kompetencija za razvoj karijera. Ministar Mrsić je istaknuo kako je upravo u Vukovaru prvi takav centar koji se otvara u Hrvatskoj.

{gallery}2012/11/06/03{/gallery}