×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2012/11/14/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2012/11/14/02
Ispis
Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Marija Kirin (87), baka iz Slavonskog Broda, već nekoliko godina dolazi u Vukovar na Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i sa sobom donosi veliku svijeću tešku 14 kilograma te s njom hoda u koloni sjećanja od Opće bolnice sve do Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata. Posljednje tri godine svijeću nose vojnici, na inicijativu jednog od zapovjednika obrane vukovara Branka Borkovića koji je u koloni sjećanja svijeću preuzeo od bake. - Svijeća je svijetlo, vjera, ljubav i nada. To sam htjela donijeti Vukovaru.

Povodom 21. obljetnice baka Marija je za Vukovar pripremila fotografiju djece vukovarskih prognanika koja su u Slavonskom Brodu pjevala u crkvenom zboru. Fotografiju će pokloniti Gradskom muzeju za zbirku svjedočenja o danima progonstva. Sliku je najprije predstavila Gradu Vukovaru, u pratnji Zdravka Dvojkovića, muzejskog savjetnika. Zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković u ime Grada Vukovara dočekala je baku Mariju koju je srdačno pozdravila i zahvalila na dolasku i prekrasnom poklonu, fotografiji, koju je nakon završetaka posjeta preuzeo Gradski muzej Vukovar.

{gallery}2012/11/14/02{/gallery}