Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Željko Sabo održao je danas press konferenciju na kojoj je govorio o aktualnoj situaciji u gradu Vukovaru te projektima i najavljenim ulaganjima za boljitak građanki i građana Vukovara.

Govoreći o Zakonu o uporabi jezika i pisma nacionalnih manjina u Republici Hrvatskoj gradonačelnik Sabo je naglasio da nitko nema pravo ne provoditi bilo koji zakon u Hrvatskoj, pa tako i Ustavni zakon o pravima nacionalnih manjina te dodatno istaknuo: - Na lokalnim vlastima je da provode zakone. Ne znam kada će prve ploče s dvojezičnim natpisima na latinici i ćirilici biti postavljene u Vukovaru, ali Gradskom vijeću osobno ću predložiti izmjene Statuta Grada Vukovara s namjerom da se od dvojezičnosti izuzmu određene ustanove i institucije na području Vukovara poput Spomen-doma i Spomen područja masovne grobnice Ovčara, Memorijalnog groblja žrtava iz Domovinskog rata i neke druge.

Građanke i građane Vukovara gradonačelnik Sabo pozvao je da sačuvaju mir i toleranciju i ne dopuste da bilo tko poremeti sve ono što je u Vukovaru izgrađeno u petnaest godina od završetka najuspješnije misije UN-a u svijetu i procesa mirne reintegracije koji će biti obilježen 15. siječnja. Gradonačelnik Vukovara smatra kako bi svaki nepromišljen potez mogao svim građankama i građanima Vukovara nanijeti golemu štetu te poništiti pozitivno naslijeđe procesa mirne reintegracije. „Vjerujem u Vukovar i Vukovarce. Nitko nema pravo nepromišljenim i ishitrenim reakcijama uništiti budućnost Vukovara i zaustaviti brojne projekte koji se provode u ovom gradu i koje namjeravamo provesti, a što bi se sigurno dogodilo ako bi došlo do neželjenih situacija. U ovom trenutku Grad Vukovar ima na raspolaganju više od 20 milijuna kuna za namjenske projekte te je pred potpisivanjem ugovora vrijednog čak 300 milijuna američkih dolara za izgradnju tvornice etanola" – naglasio je gradonačelnik Sabo i posebno istaknuo kako osim Vukovara ne postoji grad na svijetu koji toliko ulaže u svoju budućnost na način da stipendira sve studente koji podnesu zahtjev i ispunjavaju uvjete.

{gallery}2013/01/11/02{/gallery}