×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/01/15/02
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/01/15/02
Ispis
Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Nakon objavljenog natječaja o dodjeli stipendija Grad Vukovar je organizirao 15. siječnja potpisivanje ugovora o stipendiranju za akademsku godinu 2012./2013.

Na prigodnoj svečanosti u dvorani Ružičkine kuće okupljenim stipendistima obratio se gradonačelnik Vukovara Željko Sabo koji je istaknuo kako je Vukovar možda i jedinstven u svijetu po tome što stipendira sve studente na svom području kada podnesu zahtjev u roku i ispune potrebne kriterije. Ulaganjem u naše mlade i njihovo obrazovanje, ulažemo u budućnost Vukovara – rekao je vukovarski gradonačelnik uz kojeg su ugovore sa stipendisticama i stipendistima još potpisivali zamjenici gradonačelnika Danijela Stanković i Dejan Drakulić.

Grad Vukovar stipendira 98 studenata prve godine studija, 247 studenata druge i viših godina studija, 8 apsolvenata i još 64 studenta s kojima ima sklopljene ugovore na više godina što ukupno broji 411 studenata. Mjesečna stipendija iznosi 800, 700, ili 500 kn ovisno o ostvarenim kriterijima. Stipendije se isplaćuju iz gradskog proračuna te iz posebnog fonda akcije „Solidarnost za Vukovar" i drugih izvora oko 3 milijuna kuna.

Važno je napomenuti kako Grad Vukovar, osim stipendija, učenicima srednjih škola i studentima koji studiraju na području Vukovarsko - srijemske i Osječko – baranjske županije financira gradski prijevoz u stopostotnom iznosu.

{gallery}2013/01/15/02{/gallery}