Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Dekanica Velučilišta Lavoslav Ružička u Vukovaru Gordana Bujišić inicirala je privremeno rješenje da učenici Tehničke škole Nikole Tesle od idućega tjedna nastavu prate u učionicama veleučilišta.

Dobro je poznat problem da su roditelji učenika navedene škole odlučili bojkotirati nastavu zbog nezavršene i preko svake mjere spore obnove škole uslijed koje već treću godinu zaredom nastavu prate u zaista ne uvjetnim prostorijama Radničkoga doma u Borovu naselju.

U želji iznalaženja zadovoljavajućeg rješenja ministar znanosti obrazovanja i sporta Željko Jovanović dolazio je u Vukovar više puta te u pratnji gradonačelnika Vukovara Željka Sabe razgovarao s roditeljima. Tijekom jučerašnjeg dana ministar Jovanović ponovno je boravio u Vukovaru i to na inicijativu dekanice vukovarskog Veleučilišta Gordane Bujišić, sastavši se ponovno s predstavnicom Vijeća roditelja Draganom Đorđević i ravnateljem škole Đorđem Lukićem. Zajedno su obišli prostorije i zaključili da je privremeni smještaj učenika Tehničke škole Nikole Tesle na Veleučilište Lavoslav Ružička odlično rješenje. Ministar Jovanović naglasio je kako ovaj prijedlog niti jedan roditelj ne bi trebao odbiti jer će učenici dobiti uvjete školovanja kakve i trebaju imati u 21. stoljeću, a posebice je istaknuo da će njegovo ministarstvo zajedno s Ministarstvom regionalnoga razvoja i Gradom Vukovarom insistirati kod izvođača radova da obnovu škole završi u roku odnosno za nekoliko tjedana kako bi djeca što prije mogla nastaviti školovanje u normalnim uvjetima. Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo iznimno je zadovoljan najnovijim razvojem situacije koja je pokazala da se zajedništvom problemi mogu rješavati.

{gallery}2013/01/23/01{/gallery}