×

Upozorenje

JFolder: :files: Putanja nije direktorij. Putanja: /home/vukovar/public_html/images/stories/2013/02/12/01
×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder: images/stories/2013/02/12/01
Ispis
Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo primio je danas učenike Osnovne škole Josipa Matoša koji su u sklopu svoje novinarske skupine zatražili intervju s gradonačelnikom za školske novine koje se tiskaju pod nazivom „Školsko zvono". Učenici novinari imali su prigodu upoznati se s radom gradske uprave kao i sa funkcijom i obvezama gradonačelnika.

U Osnovnoj školi Josipa Matoša je početkom školske godine 2012./2013. osnovana spomenuta novinarska skupina u okviru međunarodnog ACES (Academy of Central European Schools) projekta pod nazivom „Naš prozor u svijet", a koju čine učenici sedmih i osmih razreda pod vodstvom prof. Marice Filipović.

Cilj i ideja ove grupe jest razviti mrežu zajedničkog znanja, uzajamnog učenja i inovacija koja nudi konkretne mogućnosti za razmjenu i suradnju mladih, škola i ustanova srednjoeuropskih zemalja. Članovi ove male grupe učenika odlično napreduju i usavršavaju svoja znanja i iskustva što dokazuje i činjenica da su za svoj rad i trud primili nagradu u okviru spomenutog programa u kategoriji za poseban doprinos na ACES Academy u Senecu (Republika Slovačka).

Novinarska skupina ostvarila je i međunarodno partnerstvo sa školama iz susjednih zemalja u okviru projekta „Kad se male ruke slože". Osim spomenutih aktivnosti ova novinarska zajednica učenika jednom mjesečno emitira i vijesti iz škole putem Hrvatskog radija Vukovar.

{gallery}2013/02/12/01{/gallery}

Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo primio je danas u svom uredu 10 članova novinarske skupine Osnovne škole Josipa Matoša.