Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo primio je danas učenike Osnovne škole Josipa Matoša koji su u sklopu svoje novinarske skupine zatražili intervju s gradonačelnikom za školske novine koje se tiskaju pod nazivom „Školsko zvono". Učenici novinari imali su prigodu upoznati se s radom gradske uprave kao i sa funkcijom i obvezama gradonačelnika.

U Osnovnoj školi Josipa Matoša je početkom školske godine 2012./2013. osnovana spomenuta novinarska skupina u okviru međunarodnog ACES (Academy of Central European Schools) projekta pod nazivom „Naš prozor u svijet", a koju čine učenici sedmih i osmih razreda pod vodstvom prof. Marice Filipović.

Cilj i ideja ove grupe jest razviti mrežu zajedničkog znanja, uzajamnog učenja i inovacija koja nudi konkretne mogućnosti za razmjenu i suradnju mladih, škola i ustanova srednjoeuropskih zemalja. Članovi ove male grupe učenika odlično napreduju i usavršavaju svoja znanja i iskustva što dokazuje i činjenica da su za svoj rad i trud primili nagradu u okviru spomenutog programa u kategoriji za poseban doprinos na ACES Academy u Senecu (Republika Slovačka).

Novinarska skupina ostvarila je i međunarodno partnerstvo sa školama iz susjednih zemalja u okviru projekta „Kad se male ruke slože". Osim spomenutih aktivnosti ova novinarska zajednica učenika jednom mjesečno emitira i vijesti iz škole putem Hrvatskog radija Vukovar.

{gallery}2013/02/12/01{/gallery}

Gradonačelnik grada Vukovara Željko Sabo primio je danas u svom uredu 10 članova novinarske skupine Osnovne škole Josipa Matoša.