Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo uputio je čestitke predsjedniku RH Ivi Josipoviću i predsjedniku Vlade RH Zoranu Milanoviću povodom posljednjeg izvješća o monitoringu, koje je na jučer održanoj izvanrednoj sjednici Vlade Republike Hrvatske iznio Štefan Füle, povjerenik Europske komisije za proširenje.

„S osobitim zadovoljstvom primili smo u i gradu Vukovaru rezultat konačnog izvješća o nadzoru Republike Hrvatske za članstvo u Europskoj uniji prema kojem su ispunjeni gotovo svi zahtjevi koje je EU postavio Hrvatskoj.

U ovom vrlo značajnom trenutku želim Vama Predsjedniče RH gosp. Ivo Josipoviću i Vama Predsjedniče Vlade RH gosp. Zorane Milanoviću, kao i svim članovima hrvatske Vlade, uputiti srdačne čestitke u ime građanki i građana Vukovara i svoje osobno ime na sposobnosti i odlično odrađenom poslu kako bi 1. srpnja ove godine postali punopravni članove velike europske obitelji.

Duboko sam uvjeren kako su tom zajedničkom uspjehu na poseban način doprinijeli i stanovnici grada Vukovara svojim opredjeljenjem da poslije svih tragičnih događaja nastave živjeti u miru i toleranciji. Tijekom brojnih susreta sa veleposlanicima akreditiranim u Republici Hrvatskoj neizostavno je i s puno odobravanja s njihove strane prihvaćena upravo ta nepobitna činjenica kao i ideja o izgradnji Centra za mir i toleranciju Vukovar na europskoj i svjetskoj razini.

Svjestan sam da je pred svima nama još puno posla, te Vam želim poručiti kako smo u Vukovaru spremni i sposobni sa novim projektima aplicirati za sredstva iz fondova Europske unije kako bi svojim građankama i građanima osigurali što kvalitetnije uvjete života u novoj zajednici EU" – navodi se u pismu gradonačelnika Vukovara.