Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Gradonačelnik Vukovara Željko Sabo i predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek potpisali su danas Memorandum o namjeri gradnje tehničke baze HAK-a na području Grada Vukovara.

U dijelu memoranduma koji su potpisali gradonačelnik Sabo i predsjednik HAK-a Tušek posebno je se naglašeno: „Hrvatski autoklub kao nacionalna udruga vozača i motoriziranih građana zainteresiran je ulagati u izgradnju i opremanje tehničke baze sa prometnim vježbalištem u Vukovaru. Grad Vukovar i Hrvatski autoklub uložit će zajedničke napore kako bi se u najskorije vrijeme navedeni cilj ostvario te će zajednički pronaći adekvatnu lokaciju za izgradnju tehničke baze Hrvatskog autokluba. Grad Vukovar i Hrvatski autoklub zajednički će djelovati na području preventivno edukativnih aktivnosti, s ciljem jačanja sigurnosti i kulture u prometu, a na boljitak sadašnjih i budućih generacija sudionika u cestovnom prometu."

Gradonačelnik Sabo istaknuo je nakon potpisivanja kako se radi o hvalevrijednoj investiciji za Vukovar koja će osim novog zapošljavanja donijeti i dodatnu kvalitetu života u gradu. Novoizabrano Gradsko vijeće Grada Vukovara i gradske službe trebale bi učiniti sve da se investitoru pomogne u što bržoj realizaciji projekta vrijednog nekoliko desetaka milijuna kuna. Predsjednik HAK-a Slavko Tušek je naglasio da je odluka Hrvatskog autokluba, koji kao udruga okuplja 96 hrvatskih autoklubova sa 170.000 članova, za gradnju tehničke baze već ima osigurana sredstva iz viška svojih prihoda i želi ih uložiti upravo u Vukovar kao dužno poštovanje prema doprinosu njegovih branitelja i građana u stvaranju države Hrvatske.

{gallery}2013/05/02/09{/gallery}

.