Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Stožerom za zaštitu i spašavanje Grada Vukovara od danas predsjedava gradonačelnik Željko Sabo. Sjednice će se održavati svakodnevno u gradskoj vijećnici Grada Vukovara dok ne prođe vrhunac vodenog vala na Dunavu.

Prema riječima Siniše Kukića, direktora Hrvatskih voda za donju Dravu i Dunav obrana svih kritičnih točaka u Vukovaru je završena ili pri završetku. U Vukovaru se tzv. zečjim nasipima brani oko 1,5 km za što će biti korišteno 150.000 vreća s pijeskom kojima trebaju biti „opasani" Otok sportova, ugrožena područja na Budžaku i Adici te dio centra grada.

Prema najavama mjerodavnih vrhunac vodenog vala na Dunavu kod Vukovara očekuje se u petak. Gradonačelnik Željko Sabo je izrazio zadovoljstvo suradnjom s Hrvatskim vodama i Hrvatskom vojskom tijekom priprema za najavljeni visok vodostaj i radnjama vezanim za obranu od poplave. S obzirom da će biti potrebno napuniti još 110.00 vreća s pijeskom hvale vrijedno je spomenuti kako je na javni poziv gradonačelnika Vukovara pristiglo mnoštvo prijava dragovoljaca iz Vukovara i izvan grada koji će danas i sutra biti uključeni u radove. Među prvima su pristigli članovi Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vukovar i članovi športsko-ribolovne udruge „Dunav" Vukovar.

{gallery}2013/06/10/01{/gallery}