Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

 Stožer za zaštitu i spašavanje Grada Vukovara održao je danas redovitu sjednicu na kojoj je sa zadovoljstvom izrečeno da su Hrvatske vode uz nesebičnu suradnju i zalaganje pripadnika Hrvatske vojske, dragovoljaca iz Vukovara i drugih hrvatskih mjesta kao i svih službi, tvrtki i institucija u gradu Vukovaru učinile sve kako bi cijelo područje uz Dunav spremno čekalo nadolazeći vodeni val bez većih problema.

Siniša Kukić, direktor Hrvatskih voda za sliv donje Drave i Dunava proglasio je danas u 11 sati izvanredno stanje obrane od poplave zbog vodostaja Dunava koji je kod Vukovara dosegnuo 680.

-Nema razloga za zabrinutost, jer je situacija potpuno pod kontrolom. Uvodi se danonoćno dežurstvo na svim lokacijama koje branimo. Sve službe u sustavu iznimno dobro funkcioniraju. Hvala svima koji su nam ponudili ili pritekli dragovoljno u pomoć. Vukovarska ljubav i ljubav prema Vukovaru opet sjedinjuje ljude što je krasno – rekao je gradonačelnik Sabo i nakon sastanka stožera obišao pripadnike Hrvatske vojske, hrvatske branitelje Vukovara iz Zagreba, Vinkovaca i njihove suborce iz Vukovara kao i druge dobrovoljce koji su na deponiji kod Lušca neumorno punili vreće s pijeskom. Vedrinu i dobro raspoloženje oko podnevnih sati posebno su donijeli članovi vukovarske udruge za pomoć osobama s metalnom retardacijom „Vukovarske iskrice", predvođene Lilijanom Radobuljac, koji su vrijednim radnicima podijelili osvježavajuće piće i sendviče.

{gallery}2013/06/12/02{/gallery}