Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

Danas je na obali Dunava u Vukovaru održana medijska konferencija na kojoj su o provedbi mjera obrane od poplave u sektoru B-Duna i Donja Drava – govorili ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina, generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić i direktor Hrvatskih voda za donju Dravu i Dunav Siniša Kukić.

Izraženo je zadovoljstvo ostvarenim rezultatima, jer su utrošena manja sredstva a zabilježeni značajno manje štete u odnosu na prethodnu situaciju. Prema sadašnjim pokazateljima u radove na obrani od poplave i izgradnji 100 kilometara nasipa utrošeno je 7,8 milijuna kuna, a bit će potrebno još pola milijuna kuna za vraćanje svih lokacija u normalno stanje. Ministar Jakovina zahvalio je svima koji su na bilo koji način dali obol ostvarenim postignućima s posebnim naglaskom na iznimno kvalitetnu koordinaciju sa svim čimbenicima u Gradu Vukovaru.

Direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić naglasio je da se radilo o najvišem obranjenom vodenom valu na Dunavu te najavio nadogradnju ili izgradnju novih nasipa u Vukovaru, na lokacijama Vuka, Budžak i Otok sportova, kako pri budućim obranama od poplava ne bi trebalo graditi zečje nasipe.

Za vrijeme medijske konferencije Dunavom su plovili brodovi što je i najbolja potvrda da je ukinuta zabrana plovidbe.

{gallery}2013/06/21/02{/gallery}