Kategorija: Upravni odjel za opće poslove i ured gradonačelnika

{gallery}2013/10/29/02{/gallery}U Vukovaru je završio šesti Sajam poslova u organizaciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje na kojemu je sudjelovalo oko 30 izlagača poduzeća te desetak institucija i ustanova za obrazovanje koje su nezaposlenima, ali i svim drugim zainteresiranim osobama predstavile ponudu svojih poslova.

Posjetitelji Sajma poslova imali su priliku uspostaviti komunikaciju i predstaviti se poslodavcima, prikupiti informacije o poslodavcu, posebice o njegovim trenutačnim i budućim potrebama za zapošljavanjem, procijeniti vlastite kompetencije, predati molbu i životopis za slobodna radna mjesta. Ujedno je to i mogućnost upoznavanja s aktivnostima Centra za savjetovanje i razvoj karijere u Vukovaru, te ponudom obrazovanja i usavršavanja na području Vukovarsko-srijemske županije. Centar, otvoren u Vukovaru 2012. godine, imao je poseban izložbeni štand kao mjesto koje svim građanima omogućava širok raspon besplatnih usluga prilagođen njihovim potrebama.
K tome, poslodavci na Sajmu poslova su imali mogućnost izravnog kontakta s potencijalnim radnicima te kroz takav olakšan proces zapošljavanja mogu 'novačiti' veći broj kandidata različitih profila čija znanja i sposobnosti odgovaraju području rada kojim se bavi njihova tvrtka. Kako je najavljeno, na Sajmu poslova predstavili su se poslodavci koji će prikupljati informacije o potencijalnim zaposlenicima, predstavljati kompetencije, znanja i vještine koje su potrebne za zapošljavanje u njihovom poduzeću te svoje planove zapošljavanja.

Obrazovne ustanove i institucije predstavili su aktivnosti koje utječu na mogućnosti obrazovanja i zapošljavanja, a osim toga bilo je izloženo i nekoliko primjera „dobre prakse" -zapošljavanja kroz poticajne mjere za samozapošljavanje HZZ-a.

Sajam je otvorila zamjenica gradonačelnika Danijela Stanković koja je okupljene pozdravila u ime gradonačelnika Grada Vukovara naglasivši kako je ovakav program važan za gospodarski razvitak Vukovara i posebno zadovoljstvo predstavlja činjenica da se svi mladi koji traže posao mogu na upravo ovom Sajmu informirati o potencijalnim radnim mjestima odnosno poslodavcima, a poslodavci se imaju prilike predstaviti u najboljem svijetlu.